full screen background image

Haperende Wade plaatst fraaie comeback tegen Smith

James Wade heeft na een flinke comeback de kwartfinale van het PDC World Darts Championship 2017 weten te bereiken. Michael Smith was het slachtoffer. Smith begon fantastisch aan het duel en wist de totaal nog niet warmgedraaide Wade op een 0-2- en 1-3-achterstand in sets te zetten. De motor van de normaal zo solide Wade bleef maar haperen, toch wist hij op karakter terug te komen tot 3-3 in sets. In de zevende set kwam met een 96-finish de break voor een kwartfinale tegen Peter Wright of Ian White.

Smith dendert weg

Waar Wade in zijn vorige ronde als een komeet uit de startblokken kwam met ruim 108 per beurt tegen Steve Beaton was het nu Smith die fantastisch begon. Scores van 177 en 180 brachten uiteindelijk een 12-darter, om zijn eigen leg ook weg te werken met vier beurten. De derde leg was iets minder, maar wel weer voldoende voor setwinst. Wade had ondertussen moeite om überhaupt op gang te komen, want zijn gemiddelde kwam niet boven de 90 per beurt uit. De break die hij in de tweede set pakte werd gelijk rechtgezet door Smith en in de vierde leg wist Bully Boy met een 87-finish brutaal al een 0-2-voorsprong in sets te pakken.

The Machine blijft haperend in de partij hangen

Dat was wel het teken voor Wade om zijn versnelling eindelijk in te zetten. Met een 180’er en een 96-finish opende The Machine de derde set, om met een 101- en 80-finish de set te pakken. Smith herpakte zich door een 98-finish, om in de tweede leg niet toe te slaan voor de break. Een 180’er bracht de jongeling wel naar 1-2, om vanaf 70 niet toe te werken naar een dubbel. Daarmee gaf hij Wade de kans om een vijfde leg af te dwingen, alleen de linkshander miste alweer een volle beurt op de dubbels (29%). Zo was het via dubbel-15 toch liefst 1-3 voor Smith. Hij leek door te drukken, want de 121-finish van Wade counterde hij om een vijfde leg af te dwingen. Daarin gooide Smith een 180’er, om niet toe te slaan vanaf 131. Wade kreeg één kans en sloeg toe vanaf 64.

Wade drukt door

Waar de motor van Wade de hele partij al haperde begon Smith ook steeds meer in de problemen te komen. Hij miste vijf pijlen voor zijn eigen leg en zag The Machine een 180’er noteren voor 2-0. Hij kwam eindelijk in zijn ritme en met een nieuwe 180’er en de 121-finish was het alweer 3-3 in sets. Dubbel-10 bracht hem na één misser van Smith voor de break ook op voorsprong in de zevende set en met een 96-finish pakte hij de break. Zijn eigen leg was vervolgens ook binnen voor de zege.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: