Connect with us

World Darts Championship

Henderson stuurt Fin met één finish naar huis

John Henderson World Grand Prix Darts 2017

John Henderson heeft zonder een set te verspelen de tweede ronde van het PDC World Darts Championship bereikt. De Schot had het in de eerste set nog heel lastig met Marko Kantele. Door de 160-finish om de eerste set te pakken was de partij ook gelijk beslist. In de tweede ronde staat Big John tegenover Daryl Gurney.

Eén cruciale finish

Henderson wist in de eerste set weg te lopen naar 2-0, zonder erg sterk te spelen. De derde leg begon de Schot wel met een 180’er, maar daarna zakte hij volledig stil. Kantele vond zijn eerste 180’er en brak terug met een 14-darter. Zijn eigen leg was ook in vijf beurten uit en na vier beurten stond de Fin in de vijfde leg alweer klaar op 83. Hij dacht dan ook te gaan gooien voor de set, alleen Henderson wist zijn eigen leg te redden met een fantastische 160-finish.

Direct de mokerslag

Het bleek gelijk de mokerslag te zijn geweest. Ondanks een 180’er werd Kantele gelijk gebroken en zag Highlander met een 72-finish al naar 2-0 te lopen. De set was binnen met zelfs een 12-darter met een bulls-eye 121-finish, om de derde set te openen met opnieuw een 72-finish. Na vijf legs op rij moest de Schot weer een leg afstaan, maar maakte het daarna met zijn tweede 180’er en dubbel-10 wel af.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018