full screen background image
Kim Huybrechts PDC WK Darts 2017

Hopp kan stilvallende Huybrechts totaal geen pijn doen

Kim Huybrechts heeft Max Hopp kansloos gelaten in de tweede ronde van het PDC World Darts Championship. De Belg begon uitmuntend en wist het geloof snel weg te spelen bij de Duitser. Vanaf het einde van de tweede set kreeg Maximiser wel zijn kansen, alleen toeslaan deed hij niet. Zo werd het 4-0 voor The Hurricane, die nu mag gaan aanleggen in de derde ronde tegen Phil Taylor

Verschil snel gemaakt

Huybrechts speelde een nagenoeg foutloze eerste ronde tegen James Wilson, terwijl Hopp profiteerde van de rugklachten van Vincent van der Voort. De Belg was nu ook direct bij de les. De eerste set ging fluitend naar hem toe, waarbij hij voor het toernooi 12 uit 19 op de dubbels was. De jonge Duitser leek door een 80-finish in de tweede leg van de tweede set zelfs te worden overlopen, maar hij wist zich net op tijd te herpakken. Huybrechts miste voor het eerst een grote kans en via dubbel-9 was het 2-1. De Duitser kreeg alle tijd om een vijfde leg af te dwingen, alleen miste opnieuw zijn dubbels.

Belg struikelt over finishlijn

In de derde set leek Huybrechts gelijk door te drukken, maar na een 180’er viel hij scorend stil. Het gaf Hopp de openingsleg, voor een 117-finish en een 180’er voor 2-1. De zoektocht naar de dubbel in de vierde leg was daarop weer lastig, maar wist Hopp vanaf 100 niet toe te slaan. Dubbel-5 zorgde voor 3-0 in sets. Met een 70-finish leek Huybrechts de partij nu wel gelijk af te gaan ronden, maar toch was het struikelen richting de finish. Hopp maakte gelijk en dwong een vijfde leg af met een 87-finish. Daarin gooide Huybrechts zijn vijfde 180’er en maakte het af met een 102-finish.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: