full screen background image
kim-huybrechts-world-grand-prix-darts-2016

Huybrechts raffelt iedere finish af tegen Wilson

Kim Huybrechts heeft zeer overtuigend als allerlaatste speler weten te plaatsen voor de tweede ronde van het PDC World Darts Championship 2017. In de eerste ronde kreeg James Wilson nog kansen, daarna vloog iedere dubbel raak voor The Hurricane voor een klinkende 3-0-zege. Het brengt de Belg naar een tweede ronde-duel met Max Hopp.

Uitmuntende vijfde leg

Huybrechts trof met Wilson op papier de zwaarst mogelijke opponent, want de Engelsman eindigde van de ongeplaatste spelers bovenaan de Pro Tour Order of Merit. Twee maanden geleden won Wilson ook nog eens van Huybrechts op het European Championship, dat in het Belgische Hasselt werd gespeeld. Daarvoor wilde The Hurricane graag wraak nemen. Cadeau kreeg hij dat allerminst, want Wilson speelde solide in met name zijn eigen legs. Zo liep het naar een vijfde leg en daarin was de Belg scorend te sterk. Met 123, 140 en 134 vloog hij al weg, om de set te pakken met een 104-finish.

Iedere finish is raak

Dat voortouw pakte de Belg ook gelijk in de tweede set door te breken met een 180’er en een bulls-eye 81-finish nadat Wilson één pijl miste voor de leg. Zijn eigen leg raffelde Huybrechts af in veertien pijlen met een 85-finish, voor Wilson zijn eerste 180’er noteerde (2-1). Huybrechts zette daar echter al zijn vierde tegenover en een 76-finish voor de ruime voorsprong: 2-0. In de derde set kon de Belg nog altijd geen dubbel missen. Dubbel-18 bracht hem zijn eigen leg, om te breken met een 12-darter via 180, 140, 85 en een 95-finish. Of dat nog niet genoeg was maakte Huybrechts het af met een 138-finish.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: