Connect with us

World Darts Championship

Kiwi Harris en Aussie Mathers debuteren op PDC WK

Cody Harris Darts PDC WK

Cody Harris en Gordon Glenn Mathers zullen komende winter afreizen naar Londen om uit te komen op het PDC World Darts Championship 2018. De Nieuw-Zeelander is één van de eerste spelers die zich alvast mag opwarmen voor het WK, want hij won dit weekend de nationale titel van Nieuw-Zeeland. Mathers won de Australische Tour, voor onder meer Corey Cadby.

Grote belofte

Harris geldt als een grote belofte. Afgelopen jaar liet hij zich al zien op de World Cup of Darts en mocht ook op twee World Series-events in actie komen. Dit jaar speelde hij een aantal van de toernooien op de Australische Tour mee. Op de zes toernooien waar hij speelde won hij er liefst drie en haalde drie halve finales. In eigen land stond er duidelijk geen maakt op hem. Hij moest in de finalerondes tegen twee bekende namen. Rob Szabo en Warren Parry vertegenwoordigden Nieuw-Zeeland regelmatig op het WK, ze werden nu van het bord gegooid met 6-2 en 7-2.

Voorlopig geen Cadby

Dat Harris slechts zes van de zestien toernooien op de Australische Tour speelde, zorgde ervoor dat hij die Tour niet won. Die eer ging naar Mathers. Dat was uiteindelijk wel op het nippertje. Corey Cadby was de topfavoriet om de Tour te winnen, nadat hij zich afgelopen najaar kroonde tot wereldkampioen bij de jeugd en ook op het grote WK indruk maakte. Voorlopig zal Cadby nog niet terugkeren. Hij stond in de Ranking op achterstand en leek dat nog goed te gaan maken door het vijftiende toernooi te winnen. Op het slottoernooi ging hij alleen bij de laatste-16 onderuit tegen Brad Austen. Zo brak het Mathers niet op dat hij al bij de laatste-32 verloor en hield zijn eerste plaats vast. Cadby krijgt nog wel een herkansing, want begin november wordt de Oceanic Masters gehouden. Dat wil alleen wel zeggen dat Cadby opnieuw de World Series Finals zal missen én hij op het laatste moment pas komt invliegen voor de Grand Slam of Darts. Hiervoor is hij geplaatst als wereldkampioen bij de jeugd.

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018