full screen background image
Jelle Klaasen

Klaasen komt te laat los en kan bibberende Chisnall niet verslaan

Jelle Klaasen is in de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2017 uitgeschakeld door Dave Chisnall. Klaasen kon met name scorend niet zijn normale niveau halen en daardoor kwam hij telkens in de problemen. Chizzy speelde niet veel sterker, alleen de Engelsman pakte wel zijn kansen. Zo liep hij naar 3-1 en zag Klaasen twee pijlen voor 3-3 in sets zien missen. Daarop werd het 4-2. In de kwartfinale wacht Gary Anderson, voor zijn allereerste kwartfinale op het WK.

Beurten gaan maar niet soepel

Klaasen begon sterk met een 96-finish, maar daarna zakte zijn niveau heel snel weg. De beurten waren niet soepel en de Nederlander was continu aan het corrigeren omdat pijlen de 1 en 5 in doken. De derde leg gooide hij niet in zes beurten uit en werd gebroken. Met een 11-darter in de tweede set leek Klaasen zich even te herpakken, daarna werd het toch weer harken. Er kwam een vijfde leg en daarin kon de Nederlander niet toeslaan na de slechte openingsscores van Chizzy. Het bracht de stand dan ook naar 2-0 in sets.

Achterstand blijft staan

Zo kwam er ontzettend veel druk te staan op de set van Klaasen, waarin de triples makkelijker gingen lopen. In de derde leg opende hij zelfs met twee keer 180 op rij, om er een 12-darter van te maken met een 78-finish. In de vierde leg miste hij alleen twee pijlen voor de set en kwam er opnieuw een vijfde leg. Nu hield Klaasen scorend wel het voortouw en pakte de set met een 140-finish. Een vervolg kwam er niet, want door een 180’er liep Chizzy alweer weg. Vanaf 79 miste Klaasen dubbel-11 en was de break een feit.

Chizzy verstijft volledig

Ook in de vijfde set miste de Nederlander in zijn eigen leg een dart op bulls-eye en sloeg Chizzy genadeloos toe met een 79-finish. Er kwam zijn elfde 180’er achteraan (2-0), voor Klaasen met zijn vierde maximale score en een 99-finish nog een leg bij kon schrijven. Vanaf 68 maakte hij ook gelijk, gevolgd door een zenuwachtige vijfde leg. Daarin kwam zijn 180’er net op tijd en zorgde tops voor 3-2. Chisnall stond in deze leg zichtbaar verstijfd te gooien en dat bleef nog even zo. Hij miste zeven pijlen in zijn eigen leg op de dubbel en werd door en 72-finish op 0-2 gezet. Chisnall hield nu wel zijn eigen leg en Klaasen miste na zijn zevende 180’er twee pijlen voor 3-3 in sets. In de vijfde leg opende The Cobra met weer een 180’er, om te vervolgen met 26. Zo hield Chisnall het voortouw en vond dubbel-12.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: