full screen background image

Klaasen na bliksemstart en schoonheidsfoutjes toch naar zege

Jelle Klaasen heeft zich met de nodige moeite voorbij Jeffrey de Graaf weten te spelen op het PDC World Darts Championship. Een hele sterke eerste set van beide darters kreeg vervolgens veel schoonheidsfoutjes. Het zorgde ervoor dat De Graaf gelijk maakte en Klaasen weer op voorsprong kwam. In de vierde set liep hij wel overtuigend weg en pakte de 3-1-zege. In de tweede ronde wacht nu Brendan Dolan.

Fabelachtige eerste set

Klaasen en De Graaf begonnen uitmuntend aan de partij. Een 180’er en een 121-finish was goed voor de eerste 12-darter, gevolgd door een 86-finish voor opnieuw een 12-darter. Daarmee kwam Klaasen op 2-0, maar De Graaf sloeg terug met een 127-finish op de bulls-eye. Zijn eerste 180’er voor een 13-darter bracht de partij naar een vijfde leg. Daarin gooide Klaasen ditmaal een maximale score en vanaf 66 wist hij de eerste set bij te schrijven met ruim 108 per beurt achter zijn naam.

Opnieuw vijfde leg

In de tweede set kwamen de eerste schoonheidsfoutjes en die schreef Klaasen op zijn naam. Hij gooide in zijn eigen leg een 180’er, maar daar omheen viel amper een triple en ook twee pijlen op de dubbels waren niet aan hem besteed. De Graaf brak en zag Klaasen amper nog een triple gooien. Zo werd het dan ook liefst 0-3 in deze set. In de derde set waren de rollen precies omgekeerd. De Graaf liet in de eerste leg vier pijlen liggen om gelijk een nieuwe break te plaatsen, om in de tweede leg een 180’er en een 100-finish om zijn oren te krijgen. Nu liep The Cobra in zijn eigen leg snel weg en kreeg twee volle beurten op setwinst. Die vlogen er niet in en De Graaf knokte zich terug met een 77-finish. Het liep weer naar een vijfde leg, waarin The Cobra het verschil maakte via dubbel-10.

Toch de eindsprint

De druk lag nu weer bij De Graaf, die Klaasen gelijk met een 180’er zag beginnen. Hij bleef in de buurt, maar door de tops-tops 100-finish was de noodzakelijke break binnen voor de voormalig Lakeside-kampioen. Zijn eigen leg raffelde The Cobra af met een 80-finish, waarop De Graaf de druk toch weer verlegde met een dubbel-14. Klaasen maakte echter geen fouten meer. Hij knalde zijn zesde 180’er in en zette weg naar zijn favoriet dubbel-18 voor de overwinning.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: