full screen background image
Jelle Klaasen PDC WK Darts 2017

Klaasen zet Dolan zeer professioneel aan de kant

Jelle Klaasen heeft zeer overtuigend de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2017 bereikt. De Nederlander wist op zeer professionele wijze Brendan Dolan aan de kant te zetten. Scorend was hij wisselvallig, maar op de finishes dodelijk. Het werd dan ook 4-0 en dat brengt The Cobra naar een duel tegen Dave Chisnall.

Toeslaan op juiste momenten

Al in de eerste set werd duidelijk dat Klaasen ging bepalen wie er de partij zou winnen. Dolan speelde zoals eigenlijk altijd op een niveau onderin de 90 per beurt. Klaasen was veel wisselvalliger per leg en bepaalde daardoor de regie. De 68-finish van Dolan voor de break wist de Nederlander met twee 180’ers voor een 11-darter terug te slaan en het liep naar een vijfde leg. Daarin miste Dolan bulls-eye voor de 108-finish en gooide Klaasen dubbel-18 voor setwinst. Direct wegdenderen in de tweede set lukte niet, want Dolan hield zijn eigen leg vanaf 62 en kreeg pijlen op de break. De Noord-Ier sloeg niet toe en moest daarna loslaten. Klaasen kreeg steeds meer tijd en met een 78-finish en dubbel-18 was het toch 2-0.

Sublieme vijfde legs

De derde set leek een kopie te worden van de tweede. Opnieuw miste Dolan de kans om te breken en werd vervolgens op achterstand gezet. Met een bulls-eye 135-finish wist hij nu wel terug te komen, alleen in de vijfde leg werd de Noord-Ier scorend overlopen. Klaasen kreeg zes darts vanaf 88 en werkte nu toe naar dubbel-16 voor 3-0 in sets. De partij leek beslist, alleen Dolan had de smaak te pakken op de hoge finishes. Met 101 en 142 hield hij zijn eigen legs voor 1-2. Klaasen maakte toch gelijk en opende in de vijfde leg met twee keer 180 op rij. De zevende dart dook wel onder de triple-20, maar met een 76-finish voor een 12-darter was de buit binnen.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: