Connect with us

World Darts Championship

Kyle Anderson straft fouten Jacques genadeloos af

Kyle Anderson heeft de fouten van Peter Jacques genadeloos weten af te straffen om de tweede ronde van het PDC World Darts Championship 2018 te bereiken. De Australiër speelde een ijzersterke eerste set, om vijf setpijlen te overleven in de tweede set. Het bleek cruciaal, want Anderson pakte de vierde set voor de zege. In de tweede ronde speelt The Original tegen Raymond van Barneveld of Richard North.

IJzersterke snelle set

Anderson heeft dit jaar zijn eerste Players Championship en de Auckland Darts Masters gewonnen. Echt constant doortrekken lukt het de Australiër nog niet en daardoor blijft de grote stap vooruit nog uit op de wereldranglijst. In Alexandra Palace liet hij wel gelijk zien waartoe hij in staat is. De 75-finish van Jacques wist hij te counteren met een 109-finish. De break met een 11-darter volgde, om de set te pakken met een 70-finish.

Jacques stribbelt tegen

De Australiër zakte daarna toch weg, waardoor Jacques wist te profiteren. De Engelsman heeft geen tourkaart, maar wist door uitnodigingen voor de vloertoernooien en goede resultaten toch het wereldkampioenschap te bereiken. Hij pakte gelijk de break en zag Anderson een volle beurt missen voor de rebreak. Met een 180’er was Jacques wel op weg naar de setwinst, om vijf pijlen te missen voor de set. Anderson brak terug met een 70-finish en hield zijn eigen leg met een 80-finish. De derde set opende Anderson met een 84-finish, om niet weg te lopen. Jacques brak terug en kwam ook op 1-2. Een 12-darter bracht de vijfde leg, die pakte de Engelsman wel. Doordrukken kon hij niet, want Anderson pakte in de vierde set wel gelijk de break en maakte het af op tops.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018