full screen background image
Jamie Lewis PDC WK Darts 2017

Lewis wipt landgenoot Clayton om voorronde-ban te doorbreken

Jamie Lewis heeft zijn landgenoot Jonny Clayton aan de kant gezet op het PDC World Darts Championship 2018. Het is de eerste overwinning van een voorrondespeler sinds Sascha Stein in december 2014. Er zijn vervolgens 25 duels op rij verloren door de spelers in de voorronde. In de tweede ronde wacht Peter Wright of Diego Portela op de Welshman, mits Wright op tijd fit is om te spelen.

Rasta weet 180-regen te doorstaan

De voorronde tussen Lewis en Kenny Neyens was vanaf de eerste beurt vuurwerk. De Belg opende namelijk met twee 180’ers in de openingsleg en stond in de derde leg klaar op 40 voor setwinst. Lewis boog de partij om met een fantastische 147-finish en pakte alsnog de set. Het tweede bedrijf ging door een 74-finish wel naar Neyens, maar in de derde set liet Lewis geen gaten meer vallen. Met een 74-finish pakte hij de break en gooide in de derde leg zelfs twee 180’ers op rij. Een negendarter bleef uit, maar dubbel-8 bracht hem wel de 10-darter.

Clayton is er totaal niet bij

Clayton stond drie weken geleden in de eindstrijd van de Players Champions Finals, alleen die vorm had hij duidelijk niet weten vast te houden. Sterker nog, het leek wel alsof de Welshman erg veel moeite had met de druk die er op hem stond. Zijn jongere landgenoot begon juist ontzettend sterk. Met een 180’er en een 126-finish voor de 12-darter kwam Lewis al op 0-2, waarop Clayton wel 104 weg wist te werken. Lewis pakte toch de set door zijn tweede 180’er voor de 11-darter. Daarna zakte Clayton echt heel ver weg. Het was dat Rasta in de derde leg nog vier pijlen voor de set miste, daarna maakte hij wel 0-2. En Clayton stond op slechts 80 per beurt. De derde set ging naar een vijfde leg dankzij een fraaie 90- en 130-finish van Lewis. In de vijfde leg opende Lewis met 140, 180 en 128. Daarmee was hij gevlogen voor de zege.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen: