full screen background image

Loting PDC WK Darts Voorronde: Pittige opgave Smith en Harris

De voorronde van het PDC World Darts Championship 2018 heeft de op papier sterkste spelers aan elkaar gekoppeld. Luke Humphries heeft de Development Tour dit jaar gedomineerd, maar zal moeten zien af te rekenen met voormalig Lakeside-finalist Jeff Smith.

Grote namen in voorronde

De voorronde van het wereldkampioenschap bevatte regelmatig grote exoten, ditmaal zijn er toch een aantal gerenommeerde namen aanwezig waar niemand graag tegen zal spelen in de eerste ronde. De Canadees Smith haalde twee jaar geleden nog de finale van Lakeside, maar plaatste zich dit jaar niet. Daarop kreeg hij wel een plaatsje op het PDC WK. Daarin wacht dus eerst een partij tegen Humphries over de best-of-3 sets. De winnaar speelt vervolgens in de eerste ronde tegen een speler uit de top-32.

Verenigde Staten tegen Nieuw-Zeeland

Van twee spelers waar ook wat van wordt verwacht zijn Willard Bruguier en Cody Harris. De Amerikaan won in het voorjaar in Las Vegas het kwalificatietoernooi, Harris is op het Australische circuit een gevaar. De Nieuw-Zeelander gaat in januari ook proberen om een Tourkaart te verdienen. De laatste twee plaatsen in de voorronde worden maandagmiddag ingevuld tijdens de PDPA Qualifier. De winnaar hiervan plaatst zich direct voor de eerste ronde, de nummers twee en drie stromen in de voorronde in.

Loting PDC World Darts Championship 2018 Voorronde

Jeff Smith – Luke Humphries
PDPA Qualifier Finalist-v Alan Ljubic
Xiao Chen Zong – Bernie Smith
Kenny Neyens – PDPA Qualifier nummer 3
Seigo Asada – Gordon Mathers
Kai Fan Leung – Paul Lim
Willard Bruguier – Cody Harris
Aleksandr Oreshkin – Kevin Munch

Delen: