Connect with us

World Darts Championship

Münch en Neyens plaatsen zich voor PDC WK Darts 2018

PDC WK Darts Alexandra Palace 2017

Kevin Münch en Kenny Neyens hebben de laatste twee internationale qualifiers weten te winnen voor een plaats op het PDC World Darts Championship. De Duitser zal hierdoor voor de tweede keer in actie komen in Alexandra Palace, de Belg debuteert en zorgt voor een unicum. Nog nooit deden er vier Belgen mee aan het PDC WK.

Verrassend slot van Duitse Super League

In Duitsland is er het hele jaar gespeeld in de Super League, met als inzet een plaats bij de beste acht. Deze waren namelijk dit weekend bij elkaar in Mönchengladbach om te strijden voor één plaats op het WK. Münch won in de halve finale met 8-4 van René Eidams en trof in de finale Dragutin Horvat. De Duitser met Kroatische roots werd volslagen kansloos gelaten: 10-3. Daarmee keert The Banana terug op het WK, waar hij in december 2011 ook acteerde. Münch had toen ene mazzeltje, want door rugklachten moest Denis Ovens na één set al opgeven. Er waren kansen op veel meer, alleen in de tweede ronde verloor de Duitser met 4-2 in sets van Steve Farmer.

Belgen zijn Nederlanders de baas

In Maastricht werd tegelijkertijd de Central Europe Qualifier gehouden voor spelers uit onder meer Nederland, België en Oostenrijk. In de halve finale namen twee Belgen het op tegen twee Nederlanders. Kenny Neyens versloeg Wesley Plaisier (6-3) en de piepjonge Geert Nentjes ging kopje onder tegen Davyd Venken met dezelfde cijfers. Zo stonden er twee Belgen in de finale en daarin liep Neyens heel snel weg. De spanning liep vervolgens op en Venken kwam nog terug tot 5-4, daarop maakte Neyens het toch af. De 22-jarige uit Antwerp gaat hierdoor debuteren.

Veel Nederlanders kiezen voor PDPA Qualifier

Er zijn nu nog maar drie plaatsen te vergeven voor het wereldkampioenschap. Op 26 november is de finale van het Jeugd WK, Josh Payne speelt dan tegen Dimitri Van den Bergh. De winnaar hiervan mag naar het WK, alleen is Van den Bergh al geplaatst. Een dag later is de PDPA Qualifier, waar in ieder geval twee kaarten te vergeven zijn. Afgelopen weekend ontbraken er veel Nederlandse spelers in Maastricht. Zij kozen ervoor, mede door de slechte organisatie van de regionale qualifier in de afgelopen jaren en de meerdere te verdienen tickets op de PDPA Qualifier, om volgende week maandag dus in Engeland te spelen. Op dit moment zijn er acht Nederlanders geplaatst voor het WK, mogelijk komen er daar dus nog oranjeklanten bij.

Deze Nederlanders zijn zeker van het PDC WK Darts 2018: Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Vincent van der Voort, Christian Kist, Jermaine Wattimena en Jan Dekker.

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018