Connect with us

World Darts Championship

Negen Nederlanders maken nog kans op PDC WK

Dirk van Duijvenbode ET

Maandag worden de laatste plaatsen voor het PDC World Darts Championship 2018 vergeven. Op de PDPA Qualifier zullen liefst negen Nederlandse spelers aan de start verschijnen, zij verkozen dit toernooi boven de Europese qualifier die afgelopen weekend in Maastricht werd gehouden.

Vier met ervaring in Alexandra Palace

Van de negen Nederlanders hebben er vier al eerder in Alexandra Palace gespeeld tijdens het wereldkampioenschap. Dirk van Duijvenbode, Jeffrey de Zwaan, Jeffrey de Graaf en Ron Meulenkamp stonden al op het podium, maar verloren in alle gevallen hun eerste rondeduel. Voor Meulenkamp was dit zelfs twee keer het geval. Naast dit kwartet gaan ook Jimmy Hendriks, Yordi Meeuwisse, Berry van Peer, Dick van Dijk en Vincent Kamphuis zich proberen te kwalificeren.

Twee of drie tickets

Het is tot zondagavond afwachten of ze voor twee of drie plaatsen spelen. Dit hangt af van het wereldkampioenschap bij de jeugd. De winnaar hiervan mag naar Alexandra Palace. Dimitri van den Bergh en Josh Payne spelen tegen elkaar in de WK-finale van de Jeugd, maar Van den Bergh is al geplaatst voor het World Darts Championship. Mocht de Belg dus winnen, dan schuift het ticket door naar de PDPA Qualifier.

Grote namen ontbreken

Op maandag zullen er een aantal grote namen ontbreken. Terry Jenkins kondigde begin dit kalenderjaar al zijn afscheid aan, maar speelde af en toe nog wel een toernooi op de vloer. Het kwalificatietoernooi laat The Bull alleen schieten. Opvallend is ook dat Ronnie Baxter niet van de partij zal gaan. The Rocket verdiende zijn tourkaart dit jaar nog terug, maar lijkt er nu klaar mee te zijn. Andere bekende namen uit het (recente) verleden doen nog wel een poging, zoals Andy Hamilton, Paul Nicholson, Richie Burnett, John Part, Jamie Caven, Brendan Dolan, Mark Dudbridge en jongelingen Max Hopp, Chris Dobey en Dawson Murschell.

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018