Connect with us

World Darts Championship

Norris krijgt eenvoudige zege cadeau van Viljanen

Alan Norris heeft eenvoudig de tweede ronde van het PDC World Darts Championship 2018 bereikt. De Engelsman had weinig te duchten van Kim Viljanen en zag de Fin ook nog eens zes pijlen voor de tweede set missen. Daardoor werd het eenvoudig 3-0. In de tweede ronde wacht Kim Huybrechts of James Richardson.

Viljanen is er nog niet bij

Op Norris staat dit wereldkampioenschap behoorlijk wat druk, want hij stond twee jaar geleden in de kwartfinale in Alexandra Palace. Extra druk kreeg hij de eerste set totaal niet van Kim Viljanen. De Fin is een klasse apart in Scandinavië en haalde ook een kwartfinale op de European Tour. Toch is hij tot dusver nog altijd niet in geslaagd om ook op een groot podium zijn goede spel te tonen. In Ally Pally was dat nu niets anders. De eerste set ging heel eenvoudig naar Norris, waarbij de Fin zijn gemiddelde pas op 72 per beurt stond.

Fin mist zes pijlen

Daar kwam na de onderbreking verandering in. Hij opende met een uitstekende leg voor een 13-darter, om in de tweede leg zelfs scores van 140, 180 en 140 te vuren. Dubbel-8 leverde hem een 12-darter op en de 0-2-voorsprong. Norris werd net op tijd wakker voor de rebreak en wist te profiteren van nieuw gepruts van de Fin. Vanaf 80 miste hij eerst de single-20, om een 12-darter om zijn oren te krijgen. Viljanen opende de vijfde leg met een 180’er, om zes pijlen voor de set te missen. Daardoor werd het alsnog 2-0 in sets. Norris knalde er nog finishes achteraan van 80, 120 en 85 om naar de zege te wandelen.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018