full screen background image
Darren Webster PDC WK Darts 2017

Ontketende Webster walst Whitlock helemaal plat

Darren Webster staat zeer verrassend in de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2017. De Engelsman wist Simon Whitlock te vloeren met maar liefst 4-0 in sets. Webster en Whitlock gingen scorend hand in hand, op de dubbels werd het grote verschil gemaakt. Na drie sets waren de dubbelpercentages zestig om 24, waardoor Webster maar liefst een 3-0-voorsprong in set pakte. In de vierde set leek The Wizard eindelijk het vertrouwen te pakken, maar in de beslissende vijfde set volgde toch weer de 180’er van Webster voor 4-0. In de derde ronde wacht Michael van Gerwen of Cristo Reyes.

Webster in topvorm

Webster lijkt de laatste periode alles mee te hebben. De Engelsman haalde de halve finale van de Players Championship Finals en overleefde tegen Stephen Bunting liefst zeven matchdarts. Twee jaar geleden won hij ook al eens van Whitlock op het wereldkampioenschap en dat zat blijkbaar nog in het hoofd van de Australiër. The Wizard speelde een uitstekende eerste ronde, maar had nu vooral heel veel moeite met de dubbels. Hij kwam nog op 2-1 in de eerste set, maar door een 81-finish in de vijfde leg kwam Webster op 0-1.

Geen dubbel te vinden voor The Wizard

In de tweede set bleef Whitlock scorend uitstekend spelen, maar de dubbels waren het struikelblok. Webster kon juist geen dubbel missen en pakte zijn legs met een 80-finish, een 180’er en een 13-darter voor de break. Zo was het pardoes 0-2, terwijl The Wizard 97 per beurt gooide. Webster stond echter op 100 en beide gemiddeldes vlogen nog verder omhoog. Een 180’er van beide bracht Whitlock als eerste naar een dubbel. Hij miste twee pijlen op dubbel-16 en dubbel-8, waarop Webster er alweer een 89-finish in beukte. De volgende 180’er bracht hem naar 0-2, voor The Wizard de 180’er combineerde met het vinden van dubbel-4. Daarmee krikte hij zijn dubbelpercentage op naar ‘liefst’ 24 procent. Webster kon echter niet missen. De 112-finish raffelde hij alweer af voor liefst 0-3 in sets en 103 per beurt. In de vierde set kwam The Wizard wel wat beter op stoom op de dubbels en dwong een vijfde leg af. Daarin gooide Webster echter zijn achtste 180’er en een 140-finish voor de zege met een gemiddelde van 104,64 per beurt.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: