full screen background image

Pipe maakt zich na marathon op voor Taylor

Justin Pipe mag in de tweede ronde van het PDC World Darts Championship aanleggen tegen Phil Taylor. The Force gaf tegen Bernie Smith een 2-0-voorsprong in sets uit handen en had zelfs een tiebreak nodig. Daarin wist Pipe toch de klus te klaren. Zaterdagavond mag hij nu proberen om The Power met pensioen te sturen.

Overtuigende voorronde

In de voorronde wist de ervaren Smith overtuigend af te rekenen met Xiao Chen Zong. De pas negentienjarige Chinees werd door een 14- en 15-darter gelijk op achterstand gezet, om zijn eigen leg daarna niet in zes beurten uit te gooien. In de tweede set begon Zong beter te gooien met zijn eerste 180’er en maakte ook gelijk. Met een 74-finish kwam Smith echter op matchpoint en maakte het af met een 146-finish.

Het ging zo simpel

Tegen Pipe hield Smith zijn gemiddelde rond de 88, maar hij kon er Pipe niet echt mee in de problemen brengen. The Force ging in zijn bekende langzame speelstijl naar een eenvoudige eerste set. Met een 90-finish was de vierde leg op rij een feit, gevolgd door de 68-finish van de Kiwi voor zijn eerste leg. Pipe herpakte zich met een 180’er voor een 14-darter en dubbel-8 bracht hem al naar 2-0 in sets.

Twee matchdarts overleefd

Vanaf de derde set nam Smith opeens de regie over met een 121-finish en tops voor de set. De vierde set opende de Nieuw-Zeelander ook nog met een 117-finish, om er een 104-finish achteraan te vuren. Pipe dwong wel een vijfde leg af met een 96-finish en miste één matchdart voor de 102-finish. Smith dwong een vijfde set af en kwam daarin ook nog met een 86- en 66-finish op 1-2. Vanaf 56 mocht ook hij aanleggen voor de zege, om te missen. Dat was het keerpunt, want een 14-darter en dubbel-8 brachten Pipe alsnog naar de tweede ronde. Na afloop gaf The Force aan dat het na twee sets in zijn hoofd mis ging, hij was toen al bezig met het duel tegen Taylor.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen: