Connect with us

World Darts Championship

Poolse surprise valt te snel stil om Wilson te verslaan

Krzysztof Ratajski heeft geen vervolg kunnen geven op het PDC World Darts Championship aan zijn opmars. De Pool begon fantastisch, maar viel tegen James Wilson te snel stil. In de vierde set miste hij ook nog eens de kansen om een vijfde set af te dwingen, waardoor Wilson naar de tweede ronde gaat. Daarin wacht Michael van Gerwen of Christian Kist.

The Polish Eagle laat kansen na om weg te lopen

Ratajski was als winnaar van de Winmau World Masters één van de meest gevreesde ongeplaatste spelers in de loting. Wilson zag gelijk in de eerste set waar hij mee moest zien af te rekenen. Ratajski opende namelijk met een 11-darter en was vervolgens zeer degelijk. Wilson kreeg zijn eigen leg niet uitgegooid vanaf 128 en zo was de eerste set al voor de Pool. Aan het begin van de tweede set maakte die wel een slippertje vanaf 78, waardoor de volgende tik achterwege bleef. Met een 106-finish en dubbel-16 dwong The Polish Eagle wel een vijfde leg af. Daarin vond hij alleen amper triples, waardoor het 1-1 in sets werd.

Kansen op vijfde set verkeken

De derde set opende Ratajski door zijn eigen leg niet in vijf beurten uit te gooien en daardoor werd het gelijk gebroken. Wilson maakte er met een 180’er ook 2-0 van, om zich in de derde leg lelijk te vergooien. Vier darts voor setwinst kon de Engelsman niet omzetten in succes, om de vierde leg wel weer te openen met een 180’er. Daardoor liep de voormalig nummer één van de BDO weg en pakte de set. Ratajski herpakte zich gelijk in de vierde set, maar werd door een 80-finish teruggebroken. Een derde break leek de vijfde set te brengen. Vanaf 70 miste de Pool een dart om de vijfde set te bereiken, maar nu mocht Wilson de vijfde leg openen. De Engelsman stond na negen pijlen op 95 en maakte het gelijk af voor een 12-darter.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018