Connect with us

World Darts Championship

Price weet eindelijk wat winnen is in Alexandra Palace

Gerwyn Price World Matchplay 2016

Gerwyn Price heeft met zeer sterk spel voor het eerst in zijn carrière de tweede ronde van het PDC World Darts Championship bereikt. De Welshman speelde zelfs het gehele duel boven de 100 per beurt en kwam uiteindelijk uit op 101,55 per beurt. Daarmee liet hij Ted Evetts volslagen kansloos. Daarmee mag The Iceman terugkomen voor de tweede ronde en houdt ook zijn hoop op een plek in de Premier League Darts.

Pas één set in drie jaar tijd

Price heeft de afgelopen jaren geen goede status opgebouwd in Alexandra Palace, want hij won in drie jaar tijd pas één set. Met Evetts trof hij de jongste tourkaarthouder die de PDPA Qualifier op indrukwekkende wijze won. De twintigjarige Engelsman gooide de gehele dag gemiddeldes boven de 100 per beurt, op het grote podium was dat wel een ander verhaal. Hij moest zichtbaar wennen aan de omstandigheden en zag Price uitstekend starten. De Welshman gooide legs van 14, 13 en 14 achter elkaar weg voor setwinst.

Sterk spel vastgehouden

Uit de onderbreking pakte Price ook de eerste leg van de tweede set, maar begon daarna toch slordig te spelen. Evetts hield zijn eigen leg, om drie missers van The Iceman af te straffen. Vanaf 97 kon de debutant de set niet afmaken en met dubbel-2 dwong Price toch een vijfde leg af. Daarin gooide de Welshman twee scores van 140 op rij en was gevlogen. Zijn gemiddelde was nog altijd uitstekend met 100,02 per beurt. Dat wist hij te verhogen door gelijk een break te pakken met een 13-darter, om zijn eigen leg te openen met een 180’er. Met een 76-finish voor een 12-darter kwam hij op matchpoint. Evetts kon nog even juichen met een 76-finish, daarna maakte Price het af.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018