full screen background image
Vincent van der Voort Darts PDC

Rugklachten breken Van der Voort pijnlijk op: Exit tegen Hopp

Vincent van der Voort is voor het eerst in de eerste ronde van het PDC World Darts Championship uitgeschakeld. Max Hopp was met 1-3 te sterk. Van der Voort begon goed aan de partij en pakte de openingsset, maar zakte daarna ver weg. Hopp kon eenvoudig gelijk maken en hij speelde een sterke derde set. Een 12-darter zorgde voor 1-2 en vervolgens werden de rugklachten van de Nederlander heel pijnlijk zichtbaar. Hij zakte zelfs een keer bijna door zijn hoeven kon niet meer terugkomen.

Goede start en een snel verval

Twee jaar geleden won Van der Voort met liefst 4-0 in sets van Hopp tijdens het WK, maar inmiddels zijn de verhoudingen wel veranderd. De jonge Duitser werd vorig jaar wereldkampioen bij de jeugd, terwijl de Nederlander een zwaar jaar heeft gehad door forse rugproblemen. In de eerste set was daar nog weinig van te merken. Met een 180’er en een 81-finish hield Fast Vinnie de openingsleg, om de kans op een directe break te missen. Vanaf 90 werd het wel 3-1 en zijn tweede maximale score betekende setwinst. Hopp sloeg in de tweede set alleen wel erg eenvoudig terug. Een 180’er en een 61-finish was 0-1, gevolgd door weer een 180’er en de break. Van der Voort kon geen druk zetten, met name door het scorende geweld van de Duitser. Zijn vijfde maximale score bracht The Maximiser naar 1-1 in sets.

Rugklachten worden pijnlijk zichtbaar

Het pijnpunt voor Van der Voort lag duidelijk bij de dubbels en daar begon hij de derde set ook mee. Vanaf 57 wist hij in twee beurten niet uit te gooien en werd gebroken. De rebreak kwam er bijna, alleen dubbel-16 voor een 107-finish viel niet. Van der Voort vond dubbel-14 wel voor 1-2, maar Hopp hield zijn hoofd koel en pakte de derde set met een knappe 12-darter. Fast Vinnie herpakte zich echter goed door de vierde set te openen met een break, om vervolgens toch naar zijn rug te grijpen. Hopp brak terug met een 102-finish en gooide zijn zesde 180’er. Dubbel-8 bracht hem op matchpoint, waarop Van der Voort in de vierde leg bijna volledig door zijn hoeven ging. Toch kreeg hij van Hopp nog een herkansing na twee matchdarts te hebben gemist. Drie keer viel dubbel-1 niet en was het 1-3 in sets.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: