Connect with us

World Darts Championship

Rugklachten kosten King het WK en mogelijk zijn carrière

De carrière van Mervyn King lijkt flink in de problemen te komen. The King heeft de afgelopen maanden al meerdere toernooien moeten overslaan en op het PDC World Darts Championship kon hij twee sets lang redelijk gooien. Daarna begaf zijn rug het volledig en kon Zoran Lerchbacher de partij van 0-2 naar 3-2 ombuigen met acht legs op rij.

Set cadeau gekregen

King heeft een erg zwaar jaar afgerond, waarin met name zijn rugklachten steeds erger worden. Het zorgde ervoor dat hij de afgelopen maanden zelfs enkele toernooien liet schieten. In Alexandra Palace was ook direct zichtbaar dat de constantheid er niet meer is. Scorend vlogen de pijlen regelmatig de 1 en de 5 in, waardoor Lerchbacher scorend de betere was. De Oostenrijker was dan ook op weg naar setwinst, maar miste bulls-eye vanaf 121. King redde zich met een 112-finish en zag Lerchbacher in de vijfde leg nog eens twee pijlen op tops missen. Zo kreeg The King de set cadeau.

Licht valt uit

De tweede set leek precies andersom te verlopen. Bij een 2-1-voorsprong miste King zijn setdarts en kwam Lerchbacher terug tot 2-2. In de vijfde leg opende King met een 180’er en daardoor wist hij scorend toch eenvoudig weg te lopen voor 2-0 in sets. Het derde bedrijf opende de Oostenrijker op zijn beurt weer met een 76-finish, toen de partij plotseling werd stilgelegd. De lichten boven het podium begaven het en daardoor was er een pauze van een klein kwartier. Terug op het podium gooide Lerchbacher ook een 107-finish voor 1-2 en weer kreeg hij de kans om de set te pakken. Vanaf 64 viel dubbel-16 er niet in, alleen dit keer strafte King het niet af.

Rug van King begeeft het

Het spel van King zakte daarna nog verder weg en de rugklachten zorgden ervoor dat hij zijn pijlen nog amper normaal weg kon gooien. Het was een ware zoektocht naar iedere triple en daardoor kon Lerchbacher vrij eenvoudig weglopen. Drie snelle legs brachten de partij naar een vijfde set. De Oostenrijker had het vertrouwen te pakken en een 11-darter bracht hem ook de eerste leg van het vijfde bedrijf. King was in zijn eigen leg niet uit in vijf beurten en kreeg een 76-finish om zijn oren voor de break. Lerchbacher maakte het daarna af.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018