full screen background image
Michael Smith PDC WK Darts 2017

Smith gooit King na heroïsche strijd met tiende matchdart eruit

Michael Smith heeft met veel pijn en moeite Mervyn King weten te verslaan op het PDC World Darts Championship In het begin van de partij had King de regie en hij kreeg volop kansen om zelfs op een 0-2-voorsprong te komen. Die liet hij liggen, waarna zijn niveau wegzakte. Smith kon profiteren (3-1), om in de vijfde leg vijf matchdarts te missen. Hij wist zich in de zesde set toch te herpakken, brak met een 11-darter maar zag King zich redden met finishes van 130 en 80. Nog eens drie gemiste matchdarts zorgde zelfs voor een tiebreak, daarin maakte Smith het alsnog af.

Dure missers om een gat te slaan

Zowel Smith als King moesten in de eerste ronde tot het gaatje gaan en wonnen pas na vijf sets van Ricky Evans en Steve West. Waar Smith in de tweede ronde minder speelde dan in zijn eerste duel, wist King zijn niveau juist op te krikken. De ervaren Engelsman begon dan ook sterk met een 121-finish en pakte de eerste set met een 180’er en dubbel-16. In de tweede set wist King opnieuw het initiatief te pakken door een 68- en 148-finish, waarop het toch naar een vijfde leg liep. Daarin kreeg King een pijl op dubbel-18 voor de 108-finish en nog eens twee pijlen in de herkansing. Die liet hij liggen en Smith kon via tops de partij toch in evenwicht brengen.

The King zakt verder en verder weg

Met een grote grimas en zichzelf bestraffend toespreken verliet King kort het podium, maar in de derde set begonnen de problemen echt op te komen voor The King. Zijn niveau zakte weg en hij kon steeds minder druk zetten in de legs van Smith. De jongeling kwam op een 2-1-voorsprong in sets, waarop King zich ook aan zichzelf begon te irriteren. Regelmatig trok hij darts de single-5 in, gevolgd door een boze preek van The King. Dubbels waren al helemaal een speurtocht. Een volle beurt vanaf 40 was in de eerste leg niet aan hem besteed. Smith brak en denderde door met een 180’er. Met een 64-finish kon King nog wel zijn eigen leg houden, maar vervolgens was de vijfde maximale score van Smith goed voor 3-1.

King herhaalt de geschiedenis

Uit de onderbreking wist Smith zijn leg niet met vijftien pijlen uit te gooien en dat was voor King aanleiding om gelijk weer in te stappen. Hij kon uitlopen naar 0-2, om toch weer een pijl op tops te missen voor een 125-finish. Dubbel-12 bracht de stand weer in evenwicht en Smith hield nu wel zijn eigen leg. Ondanks een 180’er van BullyBoy dwong King wel een vijfde leg af, daarin opende beide darters met een maximale score. Smith kon het daarop afmaken, om vijf matchdarts te missen. Even moest hij herstellen van deze tik, daarna herpakte hij zich knap. Met een 11-darter pakte Smith de break en gooide zijn elfde 180’er van de partij. Hij stond klaar voor de zege op 36, maar King knalde er een 130-finish in. Daarmee deed hij hetzelfde als in de eerste ronde tegen West, toen vanaf 136, en won de set met een 80-finish.

Tiende keer eindelijk raak

Ondanks deze dreunen wist Smith zich toch opnieuw te herpakken en pakte ondanks een 180’er van King de openingsleg. King wist zijn eigen leg niet uit te gooien in vijf beurten en zo kwam er toch weer een break. Smith was opnieuw dus nog maar één leg verwijderd van de zege, maar met een 74-finish wist King toch weer terug te breken. Hij begon zijn eigen leg alleen met scores van 66, 57 en 30, waar Smith alweer zijn dertiende 180’er noteerde en 177. King counterde nog wel met een 180’er, om Smith alweer drie matchdarts te zien missen. Er kwam een tiebreak, waarin Smith opnieuw zijn eigen leg hield en King tops zag missen vanaf 120. Nu maakte Smith het wel af.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: