Connect with us

World Darts Championship

Smith maakt het zich onnodig moeilijk tegen Lennon

Michael Smith heeft zich uiteindelijk met hangen en wurgen geplaatst voor de tweede ronde van het PDC World Darts. De Engelsman kwam eenvoudig op een 2-0-voorsprong in sets, maar liet het toch aankomen op een vijfde set. Daarin liet hij wel zijn klasse zien door de set af te raffelen met 118,44. In de tweede ronde staat de loodzware wedstrijd tegen Rob Cross op het menu.

Eenvoudig naar 2-0

Met een 180’er en een 68-finish kwam Smith al op 2-0, om ook de vierde leg te openen met een 180’er. De scores waren alleen ontzettend wisselvallig voor Bully Boy, want hij ging verder met 57, 58 en 60. Lennon strafte het niet af en zo was de eerste set beslist. Daarna leek het even heel snel te gaan. De Ier kon alleen zijn eigen leg houden met een 91-finish, een 180’er en een 150-finish later was het al 2-0 in sets voor Smith.

Bully Boy valt stil

Daarna viel de nummer tien van de opgeschoonde wereldranglijst toch behoorlijk stil. Lennon pakte zijn eigen leg met een 13-darter, gevolgd door een 14-darter. De derde leg werd een zoektocht naar de dubbel, die de debutant vond op dubbel-1. Met een 180’er en dubbel-10 was het in de vierde set vervolgens toch snel 2-0 voor Smith, maar de partij over de streep trekken deed hij niet. Lennon brak liefst twee keer en vuurde er in zijn eigen leg een 12-darter in voor 2-2 in sets.

Toch de klasse getoond

Het momentum lag dan ook bij de Ier, alleen nu wist Smith pardoes weer te versnellen. Met een 11-darter door een 84-finish was het 1-0, gevolgd door twee 180’ers. De zevende dart viel niet in de triple-20, maar het was wel 2-0. Met zijn zesde maximale score wist Lennon nog wel de partij te verlengen, een solide 14-darter bracht Smith toch de partij.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018