full screen background image
Peter Wright WK Darts 2017

Sublieme Wright staat maar één leg af aan Lewis

Peter Wright heeft overtuigend de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2017 bereikt. Jamie Lewis werd in de eerste sets volledig omver geblazen met acht legs op rij. Daardoor was de Welshman al omgeduwd en kon Wright eenvoudig met 4-0 winnen. Het brengt hem nu naar een treffen met Ian White.

Zes uit zeven op dubbels

Wright was in zijn eerste partij tegen Jerry Hendriks al solide en wist tegen Lewis duidelijk een tandje bij te schakelen. De Schot speelde met zelfde setup als tegen de Nederlander, waarbij vooral de lange shaft opvalt. Scorend was zijn spel in orde en op de dubbels bijna foutloos. De eerste twee sets raffelde hij namelijk af met 6 uit 7 op de dubbels, goed voor een gemiddelde van 104,86 per beurt. Lewis zat daar exact twintig punten onder en was dus ook kansloos. Een relatief rustige eerste leg werd vervolgd door een 13- en 14-darter. De tweede set opende hij met een 180’er en een 71-finish, met een 144-finish voor de break. De tweede 180’er was goed voor 2-0 in sets.

Iedere finish is raak

Lewis kon aan het begin van de derde set ook geen enkele druk zetten, want Wright liep alweer naar 2-0. Bulls-eye viel zowaar niet voor een 126-finish, waardoor Rasta eindelijk met een 110-finish op het bord kan komen. Het kon Wright allerminst zenuwachtig maken, want zijn eigen leg pakte hij voor 3-0 in sets. Van verslapping was bij de Schotse nummer drie van de wereld vervolgens ook totaal geen sprake. Door een 180’er stond Lewis klaar op 22 voor een break, maar kreeg een bulls-eye 89-finish om zijn oren. De volgende 180’er van Lewis werd gecounterd door Wright met een 100-finish en ook nog een 130-finish voor de zege.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: