Connect with us

World Darts Championship

Suljovic zet zowel Painter als de WK-wesp aan de kant

Mensur Suljovic heeft makkelijker dan verwacht de tweede ronde van het PDC World Darts Championship bereikt. De Oostenrijker had op voorhand een lastige klus met Kevin Painter, de voormalig WK-finalist kan het goede spel alleen niet meer uit zijn handen krijgen. The Gentle liep eenvoudig naar de 3-0-zege en speelt in de tweede ronde opnieuw tegen een ervaren man: Robert Thornton. Het meeste gevaar had de Oostenrijker nog te duchten van een wesp.

Erg trage start

Painter is de laatste jaren snel aan het afzakken en kan vooral scorend de topspelers niet meer bijbenen. Op een WK kan The Artist altijd nog wat extra’s en vaak ging hij dan vooral als een komeet uit de startblokken. Dat lukt hem alleen nu ook niet meer. Suljovic kreeg in de eerste twee legs zes beurten de tijd en maakte het af met een 13-darter. Painter had een gemiddelde van onder de 90 per beurt, terwijl hij dus nog geen dart op een dubbel had gehad. Suljovic had het echte ritme overigens ook nog niet gevonden.

Suljovic overwint ook de wesp

De tweede leg van de tweede set ging eindelijk naar Painter en hij had door kunnen zetten. Na vier beurten stond hij klaar op 76, maar twee darts vlogen er niet in op de dubbels. Suljovic vond zijn geliefde dubbel-14 en pakte de vierde leg ook ondanks twee 180’ers van Painter. De partij werd daarna snel beslist door weer vier missers van Painter op de dubbels. Aangevallen werd Suljovic wel, want er vloog een wesp rond. Die ging zelfs op het shirt van de Oostenrijker zitten, die hem zeer beheerst het publiek in schoot. Daarna was de partij snel gedaan.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018