full screen background image
Phil Taylor PDC WK Darts 2017

Taylor bezorgt zichzelf onnodig overuren tegen Huybrechts

Phil Taylor heeft zich onnodig moeizaam op het PDC World Darts Championship 2017 geplaatst voor de kwartfinale. The Power speelde een zwakke tweede ronde, maar was tegen Kim Huybrechts ijzersterk. Het werd 3-0 in sets, voor Taylor twee matchdarts miste. Zo pakte de Belg een set en kwam terug tot 3-2. Daarop deelde Taylor toch de beslissende tik uit voor de 4-2-zege met zijn achtste matchdart. Dit zorgt ervoor dat in de kwartfinale de klassieker tegen Raymond van Barneveld op het menu staat.

Eerste set gelijk cruciaal

Huybrechts wist twee jaar geleden pas in de zevende en beslissende set het hoofd te buigen voor Taylor en ook nu was zijn start indrukwekkend. Een 180’er en een 106-finish was goed voor de openingsleg, gevolgd door een tweede maximale score voor de break. Zijn eigen leg kreeg de Belg daarop niet uit in vijf beurten, voor hij één pijl miste voor de eerste set vanaf 136. In de vijfde leg werd hij vervolgens scorend overlopen en pakte Taylor de set. In de tweede set leek Huybrechts zich nog te herpakken door direct te breken.

Overal een antwoord op

Het vervolg bleef alleen nu wel uit. Want zijn 180’er werd gecounterd door de maximale score van Taylor en een 101-finish voor de 12-darter. Huybrechts gooide vervolgens twee legs niet uit in vijf beurten en zo kon Taylor opnieuw eenvoudig een set pakken. Het goede gevoel was er bij The Power helemaal weer na zijn zeer teleurstellende tweede ronde, waardoor hij zijn gemiddelde ook alweer ruim boven de 100 per beurt wist te krijgen. Zo counterde hij opnieuw een 180’er en een 80-finish door twee 12-darters op rij. Met dubbel-16 voor een 13-darter was het al 3-0 in sets, voor Huybrechts opnieuw de openingsleg wist te pakken van een set.

Gemiste matchdart zorgen overwerk

Hij kreeg nu ook twee pijlen vanaf 64 voor de break. Die gooide de Belg niet en met een tops-tops 100-finish was het weer 1-1. Met een 64-finish kwam Taylor op matchpoint, maar Huybrechts dwong hem door een 104-finish wel naar de vijfde leg. De Belg miste bulls-eye voor een 170-finish, om Taylor twee matchdarts te zien missen. Zo won Huybrechts een set en verloor vervolgens voor het eerst de openingsleg. Taylor brak met een 79-finish, maar kreeg zijn eigen leg niet uit in vijf beurten. Huybrechts hield vervolgens zijn eigen leg met een 109-finish en wist te breken via dubbel-8. Zo was het alweer 3-2.

The Power pakt op tijd weer door

Taylor zag zijn gemiddelde in die periode amper zakken, maar de overhand was hij wel duidelijk kwijt. Huybrechts begon ook steeds meer het tempo te bepalen en vierde uitgebreid zijn gewonnen legs. Het irriteerde Taylor zichtbaar, maar hij wist wel zijn eigen leg te houden in de zesde set. Zijn zevende 180’er gaf hem in de leg van The Hurricane het voortouw en pakte de break. In zijn eigen leg kreeg hij opnieuw de kans het af te maken, maar miste dubbel-16 voor een 105-finish. Huybrechts rook opnieuw bloed en brak terug met een 80-finish. In zijn eigen leg opende hij alleen met scores van 100, 62 en 39, waardoor de 180’er te laat leek te komen. Taylor miste alleen weer een matchdart, nu vanaf 145. Huybrechts legde aan voor 120, om tops te missen voor een vijfde leg en ook drie in de herkansing. Zo was de achtste matchdart van Taylor eindelijk raak.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: