Connect with us

World Darts Championship

Taylor verlengt verblijf op PDC WK met enig fortuin

Phil Taylor Grand Slam of Darts 2017

Phil Taylor heeft zonder groots te spelen de tweede ronde van het PDC World Darts Championship 2018 bereikt. The Power is bezig aan zijn allerlaatste toernooi en was zichtbaar zenuwachtig. De eerste set won hij dan ook erg gelukkig, daarna liep hij weg van de teleurstellend spelende Chris Dobey. Hollywood kon de derde set nog wel bijschrijven en kreeg twee pijlen voor de vierde set. Die liet hij liggen en Taylor won alsnog met 3-1 in sets.

Erg zenuwachtige start

De indrukwekkende en lange opkomst van Taylor waren de bibbers bij beide Engelse darters zichtbaar. Met zeer mager spel liep het naar 1-1, voor Dobey met een 98-finish een eerste wapenfeit noteerde. Na zijn 180’er leek hij de kans te krijgen voor de set, maar met zijn derde dart redde The Power zijn eigen leg. De vijfde leg mocht Dobey beginnen, scorend werd hij door een 180’er alleen aan de kant gezet. Vanaf 85 pakte Taylor vervolgens toch de set.

Dobey bijt zich in de partij

In de tweede set kreeg The Power zes beurten de tijd in de openingsleg, voor Dobey met een 180’er gelijk wist te maken. De jonge Engelsman was daarna in zijn eigen leg niet in vijf beurten uit en werd zodoende alsnog gebroken door een 13-darter. In de derde set kwam Dobey wel op 0-1 en gooide al zijn vijfde 180’er. Taylor herpakte zich met zijn derde maximale score en een tweedart 92-finish. Dobey kwam op 1-2 en Hollywood dacht even vanaf 87 te mogen gooien voor de break. Taylor redde zijn leg met een 105-finish, maar had in de vijfde leg niets in te brengen. Dobey stond na negen pijlen op 50 en pakte dan ook de set.

Mazzel voor The Power

Inmiddels begon Taylor weer minder spelen en kwam daardoor steeds verder onder druk te staan. De openingsleg pakte hij nog met 13 pijlen, de derde leg ws niet in vijf beurten uit. Dobey strafte het genadeloos af met een 104-finish en mocht zelf gaan gooien om een vijfde set af te dwingen. Hollywood miste alleen twee pijlen voor de set en werd dan ook teruggebroken. Dat was fataal, want Taylor maakte het in zijn eigen leg wel af.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018