full screen background image
Robert Thornton PDC WK Darts 2017

Thornton haalt zijn oude krachten naar boven om Dolan te verslaan

Robert Thornton heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het PDC World Darts Championship door Brendan Dolan met 3-1 in sets te verslaan. Twee waanzinnige sets van beide darters bracht de partij vervolgens naar een cruciale vijfde leg van de derde set. Die pakte Thornton en gaf daarna zijn eigen legs niet meer af. In de tweede ronde wacht Mensur Suljovic of Kevin Painter.

Uitmuntende voorronde voor The History Maker

Dolan is zover afgezakt op de wereldranglijst dat hij zich moest plaatsen via de PDPA Qualifier. Daardoor stroomde de Noord-Ier in de voorronde in en liet daarin zeer goed spel zien. De Kroaat Alan Ljubic kon in de eerste set bijblijven en hij miste pijlen om een vijfde leg af te dwingen. Toen dat niet lukte zakte hij weg en begon Dolan nog beter te spelen. Hij vond drie keer een 180’er, gooide er een 104-finish bij en was na zeven legs klaar met de Kroaat.

113,76 tegenover drie hoge finishes

Ook Thornton is aan een neerwaarde spiraal bezig, al wist hij dit jaar nog wel twee kwartfinales op televisie te noteren (The Masters en World Grand Prix). De Schot was in de openingsset van zijn WK wel uitmuntend. Met een 73-finish kwam hij op 1-2, gevolgd door de 124-finsh van Dolan. Een 13-darter dwong een vijfde leg af en daarin knalde The Thorn er een 11-darter uit. Daarmee won hij de eerste set met een gemiddelde van 113,76 per beurt. Dolan was amper uit het veld geslagen, want hij raffelde de tweede set af met finishes van 126, 104 en 100 voor 1-1 in sets.

Cruciale vijfde leg

Dolan ging in de derde set rustig door met een 107-finish, voor Thornton terugsloeg met een 144-finish. De Schot opende de derde leg ook met een 180’er om de break te pakken en deed dat in de vierde leg ook. Tops kon hij met drie pijlen niet vinden, om zich toch te herpakken. Ook de vijfde leg bracht een maximale score en dubbel-12 voor de 13-darter was wel raak. Dolan liet in de vierde set na om gelijk te breken, waarop The Thorn in de derde leg opende met twee keer 180 op rij. De zevende dart viel vol in de single-5, maar hij kwam wel op matchpoint. Dolan dwong nog wel een vijfde leg af, daarin wist Thornton scorend gelijk weer goed te openen. Dubbel-12 bracht hem daarop de zege met 98,67 per beurt.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen: