full screen background image
Robert Thornton Darts PDC

Thornton moddert en komt met veel moeite boven

Robert Thornton heeft de eerste ronde van het PDC World Darts Championship 2017 weten te overleven. Erg veel vertrouwen uit de 3-0-zege op Zoran Lerchbacher zal de Schot niet hebben gehaald. Met een gemiddelde dat ruim onder de 90 per beurt lag en een ware zoektocht naar de dubbels paste de partij in het jaar van The Thorn. Het zal hem voor de tweede ronde tegen Daryl Gurney ook de underdog maken.

Eén sterke leg

Lerchbacher speelde een prima voorronde tegen Simon Stevenson en won in een spannende derde set met 2-1. Tegen Thornton miste de Oostenrijker, die drie jaar geleden ook al eens van de partij was en toen in de eerste ronde verloor van Michael van Gerwen, in de eerste leg al vier pijlen op tops. Met een 65-finish dwong hij wel een vijfde leg af, waarin Thornton zijn klasse liet zien. Na negen pijlen stond de Schot op 42 en wist daardoor de eerste set te pakken. Daarna werd het alleen van kwaad tot erger.

Lerchbacher laat kansen liggen

Vanaf de tweede set was het namelijk te danken aan fouten van de Oostenrijker dat het na drie sets al gedaan was. In de eerste leg was Lerchbacher de kluts volledig kwijt. Hij dacht dat hij op 10 stond, maar dat was 20. Zo vergooide hij uiteindelijk twee volle beurten vanaf 60, om daarna zelfs drie beurten te missen. Thornton kon breken vanaf 68 en pakte ook de set met deze finish. In de derde set liep het naar een vijfde leg en kreeg de Oostenrijker alweer de tijd. Vanaf 161 gooide hij echter scores van 28 en 93, waardoor het toch Thornton was die met een 180’er en een tweedart 63-finish de zege pakte.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: