full screen background image
Adrian Lewis PDC WK Darts 2017

Uitmuntende Lewis laat tegenvallende Cullen volslagen kansloos

Adrian Lewis heeft opvallend eenvoudig de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2017 weten te bereiken. Joe Cullen kwam niet opdagen in Alexandra Palace, terwijl Jackpot messcherp was. Het zorgde voor een zeer eenzijdig duel met uiteindelijk ook een klinkende 4-0. In de derde ronde speelt Lewis nu tegen Raymond van Barneveld of Alan Norris.

Hoge niveau niet weer te pakken

Cullen leverde misschien wel de beste prestatie van de eerste ronde af door Corey Cadby uit te schakelen, terwijl Lewis erg wankel was tegen Magnus Caris met slechts 9 uit 29 op de dubbels. Op voorhand werd dan ook een close game verwacht, maar dat kwam niet uit. Cullen wist zijn hoge niveau van de eerste ronde niet te herhalen, terwijl Lewis juist wel wist bij te schakelen. Met een 86-finish opende Jackpot al met een 11-darter, om in de derde leg opnieuw een elfdarter af te raffelen. Cullen dwong wel een vijfde leg af, alleen daarin kon hij niet voldoende triples vinden om echt druk te zetten.

Totaal ingestort

Daarna ging het opeens heel erg snel. In ruim vier minuten tijd wist Jackpot de tweede set af te raffelen met een 14-darter, een 15-darter en een 12-darter met een 180’er en een 161-finish. Ook de derde set hield Lewis zijn uitstekende gemiddelde van 107 per beurt vast, terwijl Cullen steeds verder wegzakte. Het was geen moment meer een wedstrijd en Cullen kon alleen nog wat weerwerk geven met af en toe een mooie finish. Met een 180’er en een 103-finish werd het in de vierde set nog wel 1-1, maar twee legs later was het al liefst 4-0 in sets. De gemiddeldes zeiden alles: 102,65 om 82,74.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: