full screen background image
Raymond van Barneveld PDC WK Darts 2017

Van Barneveld laat helemaal niets heel van Norris

Raymond van Barneveld heeft dankzij een klinkende overwinning op Alan Norris de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2017 bereikt. De Nederlander won tien legs op rij om de partij al volledig lam te leggen. Even leek Norris wat tegen te kunnen doen, maar het werd toch fluitend 4-0 in sets voor de derde ronde. Daarin wacht woensdagavond Adrian Lewis.

Als een stoomwals er overheen

Van Barneveld begon net zoals in zijn eerste ronde uitmuntend en liet Norris kansloos in de eerste set. Met 180’ers in de eerste twee legs was het al 2-0, om met een 15-darter via een 80-finish op 1-0 te komen. In de tweede set kwamen er de eerste kansen voor Norris, maar de druk bleek ook al flink te zijn. Hij miste twee pijlen in de openingsleg en bulls-eye vanaf 170. Zo kon Barney alweer op 2-0 komen, om de Engelsman in de derde leg zelfs twee kansen te zien missen. Eerste miste Norris de single-15 om aan te mogen leggen vanaf 115 en in de herkansing was een volle beurt mis. Zo was het al 2-0 in sets.

Tien op een rij

Een boze blik richting de Nederlander na afloop van de set bracht bij Norris ook niet het heilige vuur. In de eerste ronde wist hij nog een 2-0-achterstand in sets recht te zetten tegen John Michael, nu wist hij geen kans te pakken. Barney hield zijn eigen leg met een 96-finish, om de Engelsman in de tweede leg alweer een kans op dubbel-10 te zien missen. Het was 2-0 en de set was vervolgens alweer binnen via tops. Norris was geen moment in de partij en ook in de vierde set gooide Barney gelijk twee 180’ers voor de 11-darter. Daarmee was de break binnen, voor Norris eindelijk met een 64-finish zijn eerste leg kon pakken. Het werd ook 1-2, maar Barney dwong een vijfde leg af. Daarin stond hij na negen pijlen op 16 en pakte de zege met een 11-darter en een gemiddelde van 103,59 per beurt.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: