Connect with us

World Darts Championship

Van de Pas ondanks miraculeuze finishes uitgeschakeld op WK Darts

Benito van de Pas

Benito van de Pas heeft zijn goede record op het PDC World Darts Championship geen vervolg kunnen geven. De afgelopen drie jaar haalde hij telkens de derde ronde, ditmaal werd Big Ben al in de eerste ronde van het PDC WK Darts 2018 verslagen door Steve West. De Nederlander gaf met name de tweede set zo uit handen, om de derde set wel te pakken met een bulls-eye 124-finish.

Duidelijke dip

Van de Pas kende een uitstekend 2016 met onder meer winst van drie Players Championships, maar in het afgelopen jaar bleef de volgende stap uit. Big Ben kende een duidelijke dip en dat was ook in Alexandra Palace zichtbaar. West zette hem direct onder druk met finishes van 100 en 78, waarop Van de Pas zijn eigen leg niet uit wist te gooien in zes beurten door scores van 93, 54, 51, 44, 97 en 37. Daardoor was de eerste set al gevlogen.

Grote kans laten liggen

Big Ben opende de tweede set wel met een break, maar moest zijn eigen leg ook gelijk weer inleveren. Dubbel-19 voor de 158-finish viel niet, maar in de vierde leg redde hij zich wel. West stond klaar op tops, maar Van de Pas dwong de vijfde leg af met een 122-finish. West mocht de vijfde leg wel beginnen en stond vier beurten klaar op 24. Een volle beurt aan missers gaf Van de Pas toch de kans vanaf 49. De eerste dart gooide hij echter in de single-14 en daarna was de setdart niet aan hem besteed.

Cynisch lachje met de bulls-eye

Met een gezicht op onweer begon Van de Pas scorend sterker aan de derde set en hij kwam ook op een 1-0 en 2-1-voorsprong. Zijn eerste 180’er leek hem richting setwinst te brengen. Vanaf 97 kon Big Ben alleen niet toeslaan en West redde zich met een 180’er en dubbel-8. Daar kwam in de vijfde leg zijn vierde maximale score overheen, waardoor de Engelsman het initiatief overnam. West zette weg naar 40 en dacht terug te mogen komen. Van de Pas knalde vanaf 124 echter zijn tweede bulls-eye finish erin.

West neemt regie weer over

Met het goede gevoel zette Big Ben voort en dacht nu zelf de break te pakken. Hij miste tops voor een 160-finish en kreeg een 106-finish om zijn oren. De tweede leg begon de Nederlander met een bouncer en daardoor kon West de regie toch weer overnemen. Met een 14-darter was de break voor de Engelsman een feit en opnieuw stond hij op één leg van de overwinning. Er kwam nog een bouncer overheen en met een 141-finish wist West de zege te pakken.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018