full screen background image
Benito van de Pas WK Darts 2017

Van de Pas overleeft matchdart en thriller tegen Jenkins

Benito van de Pas heeft in een ware thriller de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2017 bereikt door Terry Jenkins te verslaan. Van de Pas wist een 3-1-voorsprong en een break op te bouwen, tot Jenkins een fantastische versnelling inzette. Het werd 3-3 en er kwam een tiebreak. Big Ben overleefde één matchdart en pakte de break met een 110-finish. De zege kwam daarop via dubbel-5.

Twee snelle sets

Van de Pas liet voor de partij weten zich een beter te voelen dan rondom zijn eerste rondeduel. Daarin was de stress zichtbaar tegen de qualifier Shah. Nu wachtte met Jenkins iemand die aan zijn afscheidstoernee bezig is. The Bull gaat namelijk vanaf komend jaar niet meer de hele tour aflopen. In de eerste set bleek gelijk dat Van de Pas zich een stuk beter voelde. Hij maakte gelijk met een 72-finish en dwong ook een vijfde leg af. Daarin stond hij na negen pijlen al op 50 en wist te breken met een 12-darter. Weglopen in zijn eigen set zat er niet in. Jenkins knalde er namelijk een 12-darter in voor de break, gevolgd door twee keer 180 op rij. Een negendarter bleef uit, maar het was wel 0-3. Van de Pas kon daarop geen goede scores noteren en The Bull liep eenvoudig naar 1-1 in sets.

Big Ben is er bijna tot versnelling The Bull

In de derde set pakte Jenkins ook de openingsleg, maar daarna wist Van de Pas de regie stevig in handen te nemen. Hij brak met een 11-darter en vond in zijn eigen leg dubbel-10 voor 2-1. Een 13-darter van Big Ben werd gevolgd door een 100-finish van Jenkins, daarna was het opnieuw Van de Pas met de versnelling voor 3-1 in sets. Er kwam ook in de vijfde leg gelijk een break voor de Nederlander, maar daarna kon hij geen leg meer winnen. The Bulle zette een fantastische versnelling in en pakte de break met een 120-finish en de set met een 84-finish. In de zesde set had Van de Pas zelfs niets te vertellen en was het in een rap tempo 3-3 in sets.

Matchdart overleefd en 110-finish

Jenkins had daardoor opeens het voortouw, want de Engelsman mocht de beslissende set beginnen. Met een 14-darter pakte Van de Pas toch gelijk de break om het momentum te doorbreken. Jenkins helemaal breken lukte niet, want bulls-eye voor een 126-finish viel niet. Zo mocht The Bull terugkomen en met zijn derde dart vond hij het hoekje van tops voor 1-1. Tops bracht Jenkins zelfs naar matchpoint, voor Van de Pas toch de tiebreak afdwong. Daarin kreeg hij als eerste de kans door zijn zevende 180’er, om twee pijlen voor de 90-finish te missen. In zijn eigen leg denderde Big Ben scorend weg, om twee volle beurten te missen vanaf 24. Jenkins kreeg de kans vanaf 120 en miste zijn eerste matchdart. Zo werd het 3-3 en pakte Van de Pas toch de break met een 110-finish. De Nederlander mocht aanleggen vanaf 80, ook zijn matchdart op tops te missen. Jenkins miste echter ook vanaf 56 en dubbel-5 bracht Van de Pas de zege.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: