Connect with us

World Darts Championship

Van den Bergh vliegt als in een droom voorbij Bunting

Dimitri Van den Bergh World Series Finals Darts 2017

Dimitri Van den Bergh heeft zijn flitsende vorm ook weten te tonen op het PDC World Darts Championship 2018. De jonge Belg werd vorige maand wereldkampioen bij de jeugd en beukte tegen Stephen Bunting nog harder door. Na twee sets overlegde hij zelfs een gemiddelde van 107,13 per beurt en speelde er ook nog een sublieme vierde set achteraan. Bunting had in de eerste set één pijl op tops om de set te pakken en mocht in de vijfde leg van de vierde set ook beginnen. Het mocht niet baten. In de tweede ronde wacht Jelle Klaasen of Jan Dekker voor Van den Bergh met 104,17 per beurt.

Verwachtingen direct waarmaken

Vooraf werd dit gezien als de wedstrijd uit de eerste ronde. Bunting is als voormalig Lakeside-kampioen eindelijk weer naar zijn topvorm aan het toegroeien, terwijl Van den Bergh veel indruk heeft gemaakt door de wereldtitel bij de jeugd te pakken. Het tweetal maakte in de openingsfase de verwachtingen gelijk waar. Van den Bergh begon met vijf perfecte pijlen, gevolgd door de 180’er van Bunting. De Belg miste in de derde leg op dubbel-9, maar The Bullet kon de eerste setpijl niet benutten. Van den Bergh brak terug en speelde een solide eigen leg om de set toch te pakken.

Dreammaker komt in een flow

Het bracht Dreammaker in een flow, want hij beukte door met een bulls-eye 127 en een 72-finish. Bunting sloeg terug met een 170-finish, maar zag Van den Bergh alweer de vierde leg openen met een 177-score. De 88-finish was ook geen probleem voor de 11-darter. Daarmee was het al 0-2 in sets met een gemiddelde van 107,13 per beurt. Bunting zette daar 101,33 tegenover, alleen hij werd zowat kansloos gelaten.

Sublieme vierde set

De druk werd daarna bij Van den Bergh wel zichtbaar. Hij miste dubbel-9 voor een 83-finish en daarna vier pijlen om terug te breken. De Belg werkte zijn eigen leg wel met een 13-darter weg, met een 14-darter maakte Bunting toch de derde set af. De Engelsman zag Van den Bergh zich herpakken met een 180’er, maar met een 144-finish voor de 12-darter was het toch alweer 1-0 in de vierde set. Met een 70-finish maakte Dreammaker gelijk, gevolgd door de derde 180’er van Bunting en een 96-finish. Beide darters knalden er nog maar een maximale score tegenaan en een 76-finish betekende 2-2. In de vijfde leg opende Bunting met een bouncer, gevolgd door scores van 45, 45, 60 en 58. Van den Bergh vuurde er twee 180’ers in en maakte het af.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018