full screen background image
Vincent van der Voort

Van der Voort denkt aan stoppen: “Het gaat gewoon niet meer”

Voor Vincent van der Voort lijken de rugproblemen dermate groot te worden dat hij serieus overweegt om te stoppen met darts. De Noord-Hollander uit Purmerend verloor in de eerste ronde van het PDC World Darts Championship 2017 van Max Hopp. Na een goede eerste set zakte hij ver weg en greep steeds vaker naar zijn rug. Na afloop gaf hij aan dat het eigenlijk niet meer gaat. Tegenover Dan Dawson liet hij tevens optekenen vermoedelijk zijn tourkaart wel te behouden.

Chronische klachten

De nederlaag staat niet op zichzelf. Al jaren heeft Fast Vinnie problemen met zijn rug, maar in het afgelopen jaar zijn de klachten dermate toegenomen dat zijn prestaties op de Pro Tour achteruit zijn gehold. Al jaren is hij op zoek naar een goede behandelmethode, maar tot dusver zonder succes. Wel werden dit jaar twee hernia’s geconstateerd. Trainen zat er dit jaar amper in, al was er richting Alexandra Palace wel hoop. Een maand rust had hem goed gedaan en het voelde zelfs een stuk beter. Eenmaal op het grote podium bleek het toch te veel en vooral te lang.

Er zit geen kracht meer in

“Ik heb er alles aan gedaan om enigszins fatsoenlijk aan de start te verschijnen. Deze wedstrijd duurde alleen gewoon te lang. De eerste moet ik heel veel energie geven en dan lukt het wel. Dan zijn mijn worpen strak. Maar op een gegeven moment moet je normaal door gaan gooien en dan worden het boogjes. Er zit geen kracht meer in. Dan is het klaar en alleen maar hopen dat het erin gaat”, vertelde hij voor de camera van RTL7Darts.

Vermoedelijk laatste WK, zo eerlijk moet je zijn

Met name in de vierde set werd ook zichtbaar dat Van der Voort pijn had. “Je gaat anders staan om je rug te ontzien. Het doet op een gegeven moment zoveel zeer. Ik doe er alles aan om het beter te krijgen, maar het zit er niet in. Dit moet ik goed laten bezinken, maar zoals het er nu voor staat wat dit het. De kans dat dit mijn laatste wereldkampioenschap was zat er dik in. Zo eerlijk moet je zijn. Als dit niet gaat verbeteren heb ik er ook geen zin meer in.”

Wat moet je anders gaan doen?

Tegenover AD/Sportwereld vervolgde Van der Voort zijn verhaal. “Misschien was dit wel mijn laatste wedstrijd als professioneel darter. Dit kan gewoon niet. Het gaat gewoon niet meer. Met dit lichaam kan ik mijn niveau niet meer halen. Ik verlies hier van iemand die ik gewoon hoor weg te vegen. Ik moet dit thuis maar eens goed gaan overleggen. Dit is een moeilijke beslissing. Emotioneel, maar ook financieel. Ik kan niet zomaar 1, 2, 3 even met darts stoppen. Dan moet ik wel goed weten waar ik daarna mijn geld mee kan verdienen.” Daarop ging hij verder tegenover Dan Dawson: “Vermoedelijk zal ik in februari wel weer spelen op de UK Open Qualifiers. Het is namelijk niet zo simpel om opeens wat anders te gaan doen. Dat moet ik eerst wel gaan vinden. Ik houd zoveel van darts, maar het doet gewoon te veel pijn om door te blijven gaan.”

Vincent van der Voort bij RTL7Darts

Vincent van der Voort tegenover Dan Dawson

Delen: