Connect with us

World Darts Championship

Van der Voort kijkt eindelijk weer vooruit: “Het was telkens onwennig”

Vincent van der Voort World Granx Prix 2015 2

Vincent van der Voort is terug in Alexandra Palace, waar het een jaar geleden volledig mis ging. De Nederlander kampte met zware rugproblemen en sprak openlijk over stoppen. Een jaar hard werken heeft hem nu weer op een punt gebracht dat hij vooruit kan kijken.

Heftige rugklachten

De problemen aan zijn rug zijn voor Van der Voort niet nieuw. Hij kampt er al jaren mee, maar vorig jaar werd het zo erg dat hij niet meer kon gooien. Zijn houding was al noodgedwongen veranderd en op het wereldkampioenschap werd de pijn na één set al onverdraaglijk. Hij dacht even aan stoppen, maar besloot al snel op zoek te gaan naar een oplossing. Dat werd een jaar lang hard werken met fysiotherapie en in de sportschool. Het heeft zijn vruchten afgeworpen, want hij kan inmiddels weer in zijn gewenste – ietwat voorovergebogen – houding staan wanneer hij gooit. Het is echter wel een zwaar jaar geweest.

➡ Doe jij al mee aan het gratis PDC WK Darts Spel?

Het was telkens onwennig

“Ik heb gezegd dat ik het nog een jaar ging proberen”, zo blikt Van der Voort tegenover RTV Noord-Holland terug op 2017. “In dat jaar moest er verbetering in zitten en dat is gelukkig gebeurd. Zeker in het begin van het jaar waren de resultaten niet zo goed, maar dat was een direct gevolg van de sportschool en behandelingen. Je hebt continu spierpijn en dat voelde niet goed. Aan die dingen moet je zelf aan wennen en ook je lichaam moet eraan wennen. Je kunt langzaam maar zeker weer in een andere houding gaan staan om te gooien, daardoor blijft het wel telkens onwennig. Gaandeweg het jaar kwam mijn zelfvertrouwen terug en begon ik ook beter te spelen. Ik hoop op het WK nu een paar rondes te kunnen winnen, om met een goed gevoel naar 2018 te kunnen.”

Als ik goed speel maak ik een goede kans

Om door te komen op het wereldkampioenschap darts zal Van der Voort in de eerste ronden moeten zien af te rekenen met Dave Chisnall. Hij is namelijk net buiten de top-32 gevallen en treft daardoor gelijk een geplaatste speler. Chizzy mag dan wel de nummer acht van de wereld zijn, hij heeft dit kalenderjaar op geen enkel televisietoernooi de kwartfinale bereikt. Fast Vinnie ziet dan ook kansen. “Chisnall is een fantastische speler, dus het wordt een lastige wedstrijd. Maar zeker niet onmogelijk. Als ik zelf goed speel maak ik een goede kans. Hij zal namelijk ook niet al te blij zijn met de loting.”

Bekijk het volledige interview met Van der Voort

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018