Connect with us

World Darts Championship

Van der Voort zet Chisnall zeer overtuigend aan de kant

Vincent van der Voort heeft Dave Chisnall uit het PDC World Darts Championship geknikkerd. De Nederlander was continu de baas op het podium, maar maakte nog slordige fouten. De druk van het WK Darts werd Chisnall uiteindelijk toch te machtig. Met een 12-darter pakte Van der Voort de tweede set en knalde er een 130-finish in voor de beslissing.  In de tweede ronde wacht Steve Beaton.

Eerste voortouw voor Van der Voort

Chisnall heeft een dramatisch jaar achter de rug waarin hij geen enkele kwartfinale op een televisietoernooi heeft bereikt. Van der Voort is bezig geweest om fysiek weer fit te worden en is daarin geslaagd. De afgelopen periode werden de resultaten al beter en ook tegen Chisnall begon hij sterk. Hij pakte zijn eigen leg, om de tweede leg na te laten om te breken vanaf 128 in twee beurten. Chizzy brak vanuit het niets met een bulls-eye 132-finish, nadat Van der Voort zich lelijk vergooide vanaf 65. De Nederlander brak wel gelijk terug en pakte de set via tops voor 3 uit 3 op de dubbels.

Cruciale vijfde leg brengt 12-darter

Het spel van Chisnall werd in de tweede set iets beter, maar hij kon weinig doen door de twee 180’ers op rij van Fast Vinnie voor 1-1. Met een 85-finish kwam de Engelsman op 2-1, voor Van der Voort een vijfde leg afdwong. Daarin bleek dat Chizzy onder druk toch weer ging missen. Scores van 85, 85 en 59 werden door de Nederlander gecounterd met onder meer een 180’er. De 86-finish voor een 12-darter was goed voor setwinst.

Zeer overtuigend afgemaakt

De derde set opende Van der Voort alweer met een 12-darter, om te breken met een 130-finish. De Nederlander zag zijn gemiddelde richting de 100 kruipen en hij was simpelweg te sterk voor Chisnall. Hij wist na vier beurten weg te zetten naar 20. Chisnall gooide nog wel zijn tweede 180’er, gevolgd door dubbel-5 voor de zege.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018