Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen blijft keihard werken: “Die kleine een goede toekomst geven”

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2017

Michael van Gerwen begint donderdag als topfavoriet aan het vijfentwintigste PDC World Darts Championship. De Nummer één van de wereld is ook nog eens titelverdediger en is de laatste maanden weer niet te stoppen. Vanaf het European Darts Championship won hij vier televisietoernooien op rij. Dat kwam na een voor zijn doen mindere periode waarbij hij de World Matchplay, Champions League of Darts en World Grand Prix niet wist te winnen.

Die kleine een goede toekomst geven

In AD/Sportwereld kijkt Mighty Mike terug op het afgelopen jaar. Het was een druk en mooi jaar, met een verhuizing en de geboorte van zijn dochter Zoë. Het gevolg is dat hij nu regelmatig zijn gezin moet missen wanneer hij op toernooien is. “Iedereen gaat daar anders mee om. Ik ben er vaak niet, dus vooral Daphne draagt veel zorg. Het zal in de toekomst heus af en toe lastig zijn om een verjaardag te missen, of met kerst weg te zijn, maar so be it. Dat is dan niet anders. Ik reageer luchtig en niet zwaar, want uiteindelijk wil ik die kleine een goede toekomst geven en dan moet papa aan de arbeid.”

➡ Doe jij al mee aan het gratis PDC WK Darts Spel?

Zwakke plekken van tegenstanders vinden

Ondertussen is hij de dartswereld alweer aan het aanstampen en zou op het wereldkampioenschap een unieke grens kunnen passeren. Wanneer hij de wereldtitel pakt, is hij de eerste speler met meer dan twee miljoen aan prijzengeld op de Order of Merit. De enige spelers die überhaupt de grens van één miljoen passeerden waren Phil Taylor en Mighty Mike zelf. Toch wil Van Gerwen nog altijd beter worden. “Ik kijk me suf aan videobeelden. Analyseren doe ik een aantal uur per week. Beelden van mezelf om naar mijn worp te kijken, en van tegenstanders om hun zwakke plekken te vinden. Door het vele geld dat er in darten om gaat, wordt er steeds meer mogelijk. Zo heb ik een vaste masseur en fysiotherapeut en word ik geadviseerd door de clubarts van PSV. Want de houding waarin darters keer op keer urenlang staan, is funest voor de rug.”

Walk-on girls gaan verdwijnen?

Tenslotte komt Van Gerwen met opvallend nieuws over de walk-on girls. “Binnen nu en anderhalf jaar hebben wij geen walk-on-girls meer. niet dat er kritiek op is, maar darten is klaar voor een volgende stap. Een opkomst met muziek en puur en alleen de speler. Daar wil de bond uiteindelijk naartoe. Het is heel dubbel: darten is óók heel erg entertainment, maar de bond wil ook dat meer mensen het als sport gaan zien. Mij interesseert het niet zo. Het is gewoon een volkssport. Mensen kijken er gewoon heel graag naar. En daar gaat het volgens mij om”, zo besluit Van Gerwen tegenover AD/Sportwereld.

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018