full screen background image

Van Gerwen moet ultieme turbo aanzetten door Reyes

Michael van Gerwen heeft flink aan de bak gemoeten om de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2017 te bereiken. Mighty Mike kreeg fantastisch weerwerk van Cristo Reyes, die na een slechte eerste set zijn gemiddelde opkrikte naar ruim 108 per beurt. Het zorgde ervoor dat de Spanjaard terugkwam tot 3-2, om twee pijlen te missen voor 3-3. Daarop klaarde Van Gerwen met 105,24 per beurt de partij tegenover 106,07 van Reyes.  In de derde ronde wacht donderdagavond Darren Webster.

Reyes schiet wakker

Van Gerwen schoot uit de startblokken om de eerste set zonder enige weerstand te winnen. Reyes was nog niet warmgedraaid en had slechts een gemiddelde van 79 per beurt achter zijn naam staan. Daar kwam na de onderbreking snel verandering in. Beide darters openden met een 180’er en Reyes pakte de leg met een 10-darter. Van Gerwen leek door al zijn derde 180’er gelijk te gaan maken, om een volle beurt vanaf 40 te missen. De Spanjaard stapte keihard in met een 73-finish en gooide dubbel-16 ook uit voor 1-1 in sets. Zijn gemiddelde krikte hij op naar 97, om de tweede set dus tegen een gemiddelde van 115 per beurt af te raffelen.

De ultieme turbo gaat aan

Het was voor Van Gerwen het sein om de turbo aan te zetten met twee 12-darters op rij, maar dat deed de Spanjaard net zo snel terug met een tops-tops 100-finish. Zijn eigen leg pakte hij via tops en was daarmee 5 uit 5 op de dubbels. Een nieuwe kans kreeg hij in de tweede set alleen niet. Mighty Mike gooide een zeer sterke leg met in iedere beurt twee triples en pakte de set met zijn derde dart op dubbel-5. In de vierde set miste Reyes vervolgens voor het eerst een pijl op een dubbel, alleen vanaf 80 wist Van Gerwen niet te profiteren. Dat gebeurde in de derde leg wel. Met een 11-darter kwam de break en vanaf 76 was de set binnen.

Waanzinnig spannend slot

Van Gerwen gooide op dat moment 106,34 tegenover de 105,17 van de Spanjaard. Dat ging nog maar wat omhoog door een 164-finish van Van Gerwen, om na negen pijlen op 4 te staan. De dubbel viel niet, waardoor het toch 1-1 werd. Twee legs op rij gooide Van Gerwen een 180’er, toch dwong Reyes een vijfde leg af. Daarin wist de Spanjaard zijn gemiddelde op te krikken naar de 108 per beurt om een zesde set af te dwingen. Reyes mocht zelf beginnen en kwam op een 1-2-voorsprong, om de kans te kregen van Mighty Mike. De Nederlander miste tops voor de 80-finish, alleen sloeg Reyes niet toe vanaf 64. Zo kwam er opnieuw met de derde dart op dubbel-5 een leg voor Mighty Mike. De Nederlander miste bulls-eye voor de wedstrijd vanaf 127, maar ook Reyes miste opnieuw één pijl. Zo was het klaar via dubbel-8.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: