full screen background image
Michael van Gerwen PDC WK Darts 2017

Van Gerwen na korte dip met uitstekende cijfers naar kwartfinale

Michael van Gerwen heeft zich zeer overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van het PDC World Darts Championship 2017. Darren Webster kreeg in de eerste set twee pijlen om brutaal de set te pakken. De Engelsman sloeg niet toe en daarna was het eigenlijk al beslist. Van Gerwen won met 4-1 in sets met 104,44 per beurt en staat vrijdagavond in de kwartfinale tegenover Daryl Gurney.

Turbo gaat steeds meer aan

Van Gerwen moest in de tweede ronde diep gaan tegen een waanzinnig goede Cristo Reyes, een niveau dat Darren Webster ook bijna haalde tegen Simon Whitlock. Ook nu begon de kleine Engelsman goed met een 100-finish voor 1-1 en hij dwong een vijfde leg af. Daarin miste Van Gerwen pardoes vier pijlen voor de set en gaf Webster de kans. De Engelsman vond tops en dubbel-10 niet, waardoor het 1-0 in sets was voor Van Gerwen met 103 per beurt. In de tweede set wist hij dat op te krikken door gelijk te breken met een 12-darter. Opnieuw vier missers op de dubbels gaf Webster de kans om terug te breken, maar met een 11-darter pakte Mighty Mike opnieuw de leiding. In zijn eigen leg volgde zijn derde 180’er voor 2-0 in sets met een gemiddelde van 106 per beurt.

Webster pakt toch nog een set

De partij bleek op dat moment al beslist en het ging Van Gerwen steeds makkelijker af. Met een 74-finish pakte hij zijn leg, om te breken op dubbel-8. Dubbel-16 voor een 132-finish lukte niet, net zoals Webster bulls-eye niet vond voor een 164-finish. Dubbel-8 was daarop goed voor 3-0 in sets, om Van Gerwen de vierde set te zien openen met een 180’er en een 170-finish. Webster bleef wel knokken voor zijn punten en pakte een leg terug met een fraaie 96-finish. Daar kwam een 11-darter overheen en de Engelsman kon aanleggen voor de set. Vanaf 56 sloeg hij niet toe en Van Gerwen dwong een vijfde leg af. Daarin gooide Webster echter weer een 180’er en dubbel-8 voor 3-1.

Turbo ging weer heel snel aan

Webster ging strak door om gelijk te breken en hij kwam ook op 0-2 in de set. Dat was voor Van Gerwen het sein om de turbo weer helemaal aan te zetten. Met een 11-darter was het 1-2 en de vierde leg begon hij zelfs met zeven keer triple-20 op een rij. Webster kreeg toch de kans om de set te pakken, maar op dat moment viel de dubbel niet. Van Gerwen vond dubbel-10 wel en zo kwam er een vijfde leg. Daarin opende Webster met zes perfecte darts. Van Gerwen stond na zijn negen pijlen op 62 en zag Webster de zevende dart vol in de single-1 gooien. Daarop maakte Van Gerwen het af via dubbel-16.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: