Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen opent WK Darts met imponerende zege op Kist

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2017

Michael van Gerwen is op indrukwekkende wijze begonnen aan het PDC World Darts Championship 2018. In een Nederlands onderonsje bood Christian Kist veel weerwerk door ook zijn gemiddelde boven de 100 per beurt te noteren, toch kwam hij er eigenlijk geen moment aan te pas. Hoge finishes konden Kist niet redden en zo vloog Van Gerwen naar de 3-1-zege met 106,17 per beurt en 11 uit 16 op de dubbels. In de tweede ronde wacht nu James Wilson, die eerder op de avond al won.

Direct een waanzinnig niveau

Kist kampte de afgelopen periode met ernstige fysieke problemen vanwege jicht waardoor hij niet voluit kon gooien. Een aantal toernooien kon hij dan ook niet meer doen dan aanwezig zijn op het podium en zijn startgeld ophalen. De fysieke ongemakken zijn inmiddels verholpen en dat was in een adembenemende eerste set gelijk te zien. Hij begon scorend uitmuntend en miste bulls-eye voor 164 en 161. Van Gerwen strafte het af en gooide er een vernietigende 141-finish overheen. Daardoor was de eerste set binnen voor de titelverdediger met 109,98 per beurt. Kist stond daar kort achter met 105,31.

Kist blijft sterk spelen

Van Gerwen opende ook de tweede set erg sterk voor Kist eindelijk zijn eerste dubbel wist te vinden. De titelverdediger maakte gelijk en Kist kon geen vijfde leg afdwingen vanaf 64. Eén dart op dubbel-16 vloog er niet in en Van Gerwen knalde er gelijk een 74-finish in voor 2-0 in sets. Mighty Mike opende de derde set alweer met een 180’er, maar Kist pakte met een 86-finish voor de 12-darter toch zijn eigen leg. Het groene monster knalde de volgde maximale score en een 85-finish erin voor zijn 12-darter. Kist counterde met zijn tweede 180’er en Van Gerwen dwong een vijfde leg af met een 138-finish. Daarin mocht Kist beginnen en maakte geen fout.

Eigen set is snel geklaard

Ondertussen lagen de gemiddeldes nog altijd op 106 om 104 en opende Van Gerwen het vierde bedrijf met een 114-finish. Daarmee was Mighty Mike inmiddels 9 uit 11 op de dubbels. De volgende 180’er bracht hem al richting 86 na negen pijlen. Dubbel-10 zorgde voor de break en daarmee was de weerstand van Kist ook gebroken. De eerste matchdart op bulls-eye voor de 132-finish viel er niet in, daarna was het wel gedaan.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018