full screen background image

Van Gerwen zet eenvoudig aan om Gurney uit te schakelen

Michael van Gerwen heeft overtuigend de halve finale van het PDC World Darts Championship 2017 bereikt. Na de eerste set met drie 12-darters op rij speelde Mighty Mike een zwakke vijfde leg in de tweede set. Daryl Gurney profiteerde voor 1-1 in sets, maar daarna wist Van Gerwen bijna op de automatische piloot weg te denderen naar de 5-1-zege.

Drie 12-darters gevolgd door slordige vijfde leg

Van Gerwen was niet van plan om Gurney in de partij te laten komen en beukte er gelijk volledig op los. Een 180’er en een 101-finish was al goed voor de break, gevolgd door een 170-finish. De derde leg leverde nog een 92-finish op, waardoor Mighty Mike drie 12-darter op rij gooide. Het was goed voor een gemiddelde van ruim 125 per beurt. Gurney liet zich niet gelijk omver te duwen, want met zijn tweede 180’er en een 76-finish wist hij Van Gerwen aan het begin van de tweede set te breken. Dat zette Mighty Mike gelijk weer recht, waarop het naar een vijfde leg liep. Daarin was de Nederlander heel erg slecht. Twee scores van 137 werden afgewisseld met 57 en 58. Gurney gooide zijn derde 180’er, zag Van Gerwen dubbel-16 missen voor een 112-finish, en pakte de set via dubbel-5.

Toch het verschil maken

Uit de onderbreking kwam Van Gerwen weer scherp terug en wist gelijk te breken. Zijn eigen leg was ook met 14 pijlen weggewerkt om de set af te ronden met al zijn tweede 170-finsh. Gurney kreeg na een 180’er wel weer de kans om in de vierde set wat terug te doen, maar nu miste hij zeven pijlen op de dubbels. Zijn eigen legs waren geen probleem, alleen in de vijfde leg kwam hij er nu niet aan te pas. Van Gerwen knalde er een 12-darter in met een 85-finish om het gat te maken.

Automatische piloot uitspelen

Het was de beslissing van de partij, want in de vijfde leg kwam Gurney er niet meer aan te pas. De Noord-Ier gooide zijn eigen leg niet uit in vijf pijlen en Van Gerwen brak alweer via dubbel-9. De 180’er van Superchin, de achtste, werd in de vierde leg ook alweer gecounterd voor 4-1 in sets. Tops bracht Van Gerwen ook in de zesde leg de voorsprong, om twee legs op rij een 180’er te gooien. Gurney kon wel zijn eigen leg houden, voor tops matchpoint betekende. De derde leg op rij met een maximale score werd vervolgd door nog twee keer triple-20. Triple-19 viel niet richting de negendarter, om wel de regie alweer te pakken. De eerste matchdart voor een 122-finish viel niet en met een 76-finish dwong Gurney nog wel een vijfde leg af. Van Gerwen zette zich nog een keer weg op 170 en vond met de tweede dart niet de triple-20. Wel maakte hij het af vanaf 65.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: