full screen background image
James Wade Darts PDC

Wade rekent snel af met oudste broer Huybrechts

James Wade heeft zeer overtuigend de tweede ronde van het PDC World Darts Championship weten te bereiken. The Machine kwam in alle drie sets een leg achter tegen Ronny Huybrechts, om daarna toch de stand om te buigen. In de derde set ging het bijna mis, maar door een 141-finish mag de linkshander uit Aldershot in de tweede ronde gaan aanleggen tegen Steve Beaton.

Twee keer de simpele versnelling

Wade had met de Kerstmis in het achterhoofd een bijpassende rode broek aangetrokken, maar verder was er weinig nieuws onder de zon bij The Machine. Hij kwam in de eerste twee sets telkens een leg achter, vervolgens wist hij in zijn gebruikelijke ritme over Ronny Huybrechts heen te stampen. In de derde leg vuurde hij een 11-darter met een 84-finish, om de break te produceren via dubbel-10. In de tweede set begon de Belg sterk met een 180’er en een 69-finish. Wade maakte gelijk met een 120-finish en brak door zijn eerste 180’er. Daar kwam gelijk nog een maximale score overheen en tops voor 2-0 in sets.

Even van het draaiboek afgeweken

De derde set leek hetzelfde ritme af te gaan werken. Opnieuw wist Huybrechts tegen de darts in de openingsleg te pakken, waarna Wade terugbrak met een 62-finish en via tops op matchpoint kwam. Het draaiboek ging in de vierde leg echter mis, want Huybrechts wist zijn eigen leg nu wel te houden via tops. De Belg dacht zelfs aan het verlengen van de partij aangezien hij klaar stond op 116 om voor de set te mogen gooien. Zover liet Wade het niet komen, want een strakke 141-finish was de zege binnen.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: