full screen background image

Wankele Chisnall redt zich alsnog met fraaie finish

Dave Chisnall heeft de eerste ronde van het PDC World Darts Championship 2017 weten te overleven. De Engelsman was vier sets lang heel wankel op zijn dubbels, maar tegen Rowby-John Rodriguez wist hij toch de partij naar zich toe te trekken dankzij finishes van 90, 117 en 96. Het brengt hem naar een confrontatie met opnieuw een jonkie: Chris Dobey.

Eerste set voor Oostenrijker

Exact een jaar geleden stonden Chisnall en Rodriguez ook in de eerste ronde tegenover elkaar. Alle drie de sets gingen naar de vijfde leg en telkens was de Engelsman daarin de beste. Dat scenario leek nu ook te worden afgedraaid, want hij wist een break goed te maken na de 74-finish van de Oostenrijker en speelde een sterke vijfde leg. Toen de dubbel in de buurt kwam ging het echter mis. De dubbel viel er tot twee keer toe niet in en Rodriguez pakte zodoende brutaal de eerste set.

Chizzy zoekt dubbels

Eenmaal in de tweede set kreeg de Oostenrijker alle kansen om verder weg te lopen. Hij miste in de openingsleg twee volle beurten vanaf 25, gevolgd door een 13-darter van Chisnall. Met een 180’er kwam hij terug, om zich vanaf 65 opnieuw te vergooien. Zo maakte Chizzy 1-1 in sets en nam in het derde bedrijf opnieuw het voortouw. Scorend was hij simpelweg de baas over Little John, alleen de dubbels van de Engelsman uit St. Helens waren ontzettend slordig. Het brak hem uiteindelijk niet op en dubbel-4 zorgde voor 2-1 in sets.

Twee flitsende finishes

Opgeven deed Rodriguez nog niet, want in zijn eigen set opende hij met een 14-darter om met een 180’er en een 85-finish te breken. Chizzy sloeg terug, alleen een nieuwe 180’er en een 72-finish bracht de Oostenrijker naar een vijfde set. Daarin gooiden beide darters een 180’er, voor Chisnall – met Rodriguez op 53 – 90 wegpoetste met twee pijlen. Daar kwam een 117-finish overheen voor de break, om in de derde leg liefst twee 180’ers te gooien. De druk bleek verdwenen en met een 96-finish voor een 11-darter was de partij binnen.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: