full screen background image
Phil Taylor PDC WK Darts 2017

Wankele Taylor staat geen set af aan Painter

Phil Taylor heeft ondanks een zeer matig optreden toch zonder setverlies de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2017 weten te bereiken. The Power heeft Kevin Painter de afgelopen jaren zo vaak pijn gedaan, dat de kansen die The Artist kreeg niet aan hem besteed bleken te zijn. De angst was dermate groot dat Taylor weg kon komen met een gemiddelde van slechts 92,73 per beurt

Eenvoudig weglopen

Taylor speelde een sterke eerste ronde tegen David Platt en begon ook nu sterk tegen Painter. In de openingsleg deelde hij gelijk een flinke dreun uit met een 167-finish, gevolgd door een 180’er en dubbel-8. Painter deed iets terug met een 101-finish, maar de eerste set was voor Taylor via dubbel-8. Ook het begin van het tweede bedrijf was nog in orde met een 86-finish, voor Painter iets terug deed met een 121-finish. The Artist had zich eigenlijk niet eens geplaatst voor het wereldkampioenschap, maar mocht alsnog deelnemen dankzij de visumproblemen van Kyle Anderson. Hij is echter wel aan een afdaling bezig en dat bleek ook weer tijdens Taylor, van wie hij al 31 keer op rij niet heeft weten te winnen. Taylor kon namelijk ondanks alweer zes missers op de dubbels op 2-0 komen.

Painter vooraf al geknakt

Het gemiddelde van The Power lag echter slechts op 94 per beurt, waardoor er steeds meer kansen kwamen voor Painter. Hij maakte 0-1 en gooide een 180’er om twee pijlen voor de break te missen. Met een 68-finish was het wel 1-2 en The Artist kreeg kans op kans om vervolgens ook de set te pakken. Die mogelijkheden waren niet aan hem besteed, waardoor Taylor toch op 3-0 in sets kon komen. Het was vervolgens totaal gedaan met Painter en The Power liep alsnog simpel weg voor de 4-0-zege.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: