Connect with us

World Darts Championship

Wankele Whitlock worstelt zich wel naar tweede ronde WK

Simon Whitlock heeft zonder te overtuigen de tweede ronde van het PDC World Darts Championship weten te bereiken. De Australiër was vooral op de dubbels dramatisch, maar het werd door de nog zwakker spelende Martin Schindler niet afgestraft. Zo staat Whitlock in de tweede ronde tegenover Darren Webster of Devon Petersen.

Allebei een snelle set

Whitlock haalde dit jaar de finale van de World Grand Prix, daarna heeft hij alleen niets meer gepresteerd. Hij kwam dan ook onzeker richting Alexandra Palace en dat was gelijk te zien. De legs waren wisselvallig, maar door een 180’er kwam hij wel op 2-1. Schindler miste op zijn beurt twee volle beurten vanaf 36 en zo was de set beslist. De jonge Duitser heeft een solide jaar achter de rug op de Pro Tour, alleen echte uitschieters blijven nog achterwege. Met een 180’er kwam hij in de tweede set wel op voorsprong en was op weg naar setwinst. Een tweede maximale score rondde hij niet af vanaf 24, om in de vijfde leg wel op 1-1 in sets te komen.

Dramatische legs

Daarna kwam één van de meest dramatische legs ooit gegooid in Alexandra Palace. Whitlock miste dertien darts op de dubbel en daardoor kon Schindler met een 28-darter de leg pakken via dubbel-1. De legs daarna was het ook een ware zoektocht naar de dubbel en kwam het aan op de vijfde leg. Schindler kreeg de kans vanaf 70, om zijn eerste dart al vol de 4 in te duwen. Zo kwam Whitlock op 2-1 in sets en gooide twee 180’ers om op 2-0 in de vierde te komen. Totaal niet bij de wedstrijd passend sloot The Wizard af met een bulls-eye 127-finish voor de partij. Met 10 uit 38 was het echter dramatisch op de dubbels, waar Schindler nog overheen ging met 6 uit 34.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018