full screen background image
Jermaine Wattimena Darts

Wattimena overleeft vier matchdarts voor allereerste WK-zege

Jermaine Wattimena heeft in een potje speeddarts zijn allereerste zege geboekt op het PDC World Darts Championship. Joe Cullen werd in een tiebreak geklopt. Twee snelle sets brachten een cruciale vijfde leg van de derde set. Daarin hield Wattimena zijn hoofd koel met een 70-finish, maar was in de vierde set kansloos. Wattimena overleefde ook nog eens vier matchdarts en klaarde daarna met finishes van 70 en 64 de klus. Hij speelt nu tegen Steve West.

In razend tempo naar 1-1

De eerste twee sets waren totaal tegenovergesteld van elkaar. Wattimena begon solide en knalde gelijk naar de setwinst met 3-0. Hij miste in de openingsleg van de tweede set één pijl voor de 112-finish en daarna was Cullen gevlogen. De Engelsman knalde een 180’er en pakte de break met een 135-finish. Daar kwam een zeer solide 14-darter overheen met een 74-finish. Zo was het al 1-1.

Cruciale vijfde leg

Het momentum lag volledig bij Cullen en de Engelsman opende ook de derde set erg sterk met een 180’er. Wattimena redde zijn eigen leg met een 111-finish, waarop Rockstar wel heel eenvoudig gelijk wist te maken. De Nederlander maakte 2-1 en kreeg na zijn eerste 180’er de kans om opnieuw een set bij te schrijven nadat Cullen dubbel-14 voor de 145-finish miste. Twee pijlen vanaf 60 waren niet aan de Brabander besteed en zo kwam er toch een vijfde leg. Daarin zette Cullen vol de druk erop met een 180’er, maar was het Wattimena die 70 wegpoetste. De Engelsman raffelde er daarna twee legs op rij een maximale score uit en finishes van 66 en bulls-eye 130 voor de break. Het rode stipje werd ook gevonden voor de 84-finish.

Vier matchdarts

De vijfde set opende alweer spectaculair. Wattimena miste twee pijlen vanaf 81 en Cullen pakte met een 79-finish de break. Hij dacht weg te gaan lopen, maar de Nederlander knalde op zijn beurt er een 141-finish in voor de rebreak. Doordrukken kon hij niet en wist zich niet te redden vanaf 85. Cullen miste alleen tops voor de 160-finish en ook een volle hand in de herkansing. Zo kwam er toch een tiebreak en daarin pakte Wattimena de voorsprong met een 70-finish. Er kwam een 180’er achteraan en de 64-finish voor de zege.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen: