full screen background image
Mark Webster PDC WK Darts 2017

Webster vloert Suljovic in onnavolgbare worsteling

Mark Webster heeft de eerste speler uit de top-10 van de wereld weten uit te schakelen. Mensur Suljovic was het slachtoffer met 3-2 in sets in een onnavolgbare partij. Suljovic was de baas, tot de derde leg van de tweede set. Daarin misten beide darters handenvol op de dubbels. Uiteindelijk pakte Webster die legs en dat was het startsein voor zeven legs op rij. Een 11-darter bracht hem ook naar 1-3, voor Suljovic zich herpakte. Hij kwam tot 3-3, om in de beslissende set weer dubbels te gaan missen. Zo kon Webby alsnog winnen voor een ontmoeting met Robert Thornton of Daryl Gurney.

Eén cruciale leg

Suljovic speelde een zeer matige eerste ronde tegen Ron Meulenkamp, maar was tegen Webster een stuk scherper bij het begin. De triples vielen makkelijker en de dubbel-14 was zoals altijd zijn grote vriend. De Oostenrijker kwam op 2-1 en brak vanaf 52 voor setwinst. Op dat moment was Webster nog erg aan het worstelen en met name zijn normaal zo goed verzorgde dubbels waren ontzettend slordig. Een 15- (Webster) en 14- (Suljovic) bracht de tweede set naar 1-1, voor de ommekeer in de partij kwam. De Welshman miste tien pijlen op de dubbels, alleen kon Suljovic totaal niet profiteren. Ook hij miste dubbel op dubbel en leek direct geknakt. Met een bulls-eye 65-finish maakte Webster 1-1 in sets.

Zeven op een rij en helemaal herpakt

Vanaf dat moment was de linkshander de baas op het podium. Scorend liep hij weg en kwam dankzij zeven legs op rij op 1-2 in sets en 0-2 in legs. De achtste leg was ook in de maak, alleen miste hij pardoes zes pijlen voor setwinst. Suljovic kon terugkomen tot 2-2, maar in de vijfde leg liet Webster wel zijn klasse zien. Met een 11-darter dankzij een 180’er en een 82-finish was het alsnog 1-3 in sets. Juist op dat moment wist Suljovic toch te herpakken. Met een 80-finish kwam hij op 2-1 en speelde een ijzersterke vijfde leg met een 13-darter. Daar kwam nog een 14-darter overheen voor de break, alleen echt doorpakken deed de Oostenrijker weer niet. Hij miste drie pijlen voor 2-0 en Webster gooide dubbel-6 uit om het initiatief weer over te nemen. Er volgden nog twee breaks, waardoor Webby mocht gooien voor de partij. Pardoes vuurde Suljovic twee 180’ers voor 3-3 in sets.

Opeens kan The Gente weer geen dubbel kopen

De Oostenrijker was weer favoriet voor de zege, maar nu ging hij weer missen. Eerst vanaf 161 op bulls-eye en daarna twee pijlen op dubbel-12. Webster profiteerde met een 69-finish en zag Suljovic ook nog dubbel-18 tegen het ijzer gooien voor een 116-finish. Zo kwam Webster opnieuw op matchpoint, maar leek te moeten wachten op zijn eigen leg. Suljovic miste in zijn eigen leg alleen opnieuw twee pijlen op de dubbels en daardoor kon Webster terugkomen. De Welshman gooide zijn allereerste dart erin voor de zege.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: