full screen background image
Ian White WK Darts 2017

White op solide voet naar derde ronde PDC WK Darts

Ian White heeft zeer overtuigend de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2017 weten te bereiken. The Diamond wist zeer solide zijn legs af te ronden en dat was veel te veel voor Jonny Clayton. De debutant kende een goede eerste ronde, maar zakte nu ver weg. White won dan ook met 4-1 en staat in de derde ronde na de kerstdagen tegen Peter Wright of Jamie Lewis.

Missers nu wel afgestraft

White verscheen in Alexandra Palace pardoes met bril en speelde daarmee ondermaats tegen Kevin Simm. Ruim winnen deed de Engelsman wel en wist zijn niveau tijdens de week rust duidelijk op te krikken. Clayton zorgde voor een verrassing door landgenoot Gerwyn Price te verslaan, al had de debutant daarbij wel het geluk dat The Iceman zeer ondermaats speelde. Tegen White kwam hij er niet mee weg. Met een 180’er en een 80-finish kwam The Diamond op 1-0 en met een 64-finish al op 2-0. In de vierde leg miste Clayton darts op de dubbels en was zo de eerste set kwijt.

The Diamond loopt eenvoudig weg

In de tweede set mocht White zelf beginnen en speelde zeer degelijk. Twee keer werkte de Engelsman zijn eigen leg af in vijf beurten en zag Clayton in de vierde leg opnieuw modderen op zijn dubbels. Drie pijlen vlogen er niet in en met een tops-tops 100-finish deelde White de volgende tik uit. Met deze voorsprong op zak wist White steeds makkelijker te spelen en vooral de triple-20 heel makkelijk te vinden. Weer ging het over vier legs, waarin The Diamond vier keer de maximale score gooide voor setwinst.

Slotstuk laat iets langer op zich wachten

De partij leek in de zak van White te zitten, zeker toen hij de vierde set ook nog begon met een 180’er en een 91-finish. Daarna viel hij echter stil en wist Clayton in de partij te komen met een 111-finish en een 180’er voor de break. White kon toch terugkomen en leek op weg naar de vijfde leg. Hij gaf het alleen zomaar weg met scores van 41, 45, 60 en 40. Zo kwam er toch een vijfde set, waarin Clayton ook nog op 0-2 kwam. Dat was het moment voor de Welshman om stil te vallen. White kwam terug tot 2-2 en wist scorend weg te lopen met twee keer 140 op rij. Clayton stond na vijf beurten nog op 136 en via tops maakte White het af.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: