full screen background image

White weet opleving Harris met één finish ongedaan te maken

Ian White heeft met een korte inzinking de tweede ronde van het PDC World Darts Championship bereikt. De Engelsman zag Cody Harris knap terugkomen tot 1-1 en de Nieuw-Zeelander leek zelfs weg te lopen. Met een 95-finish deelde White toch de tik uit, waardoor hij zich mag opmaken voor een duel met Gerwyn Price.

Twee keer vanaf 95

Harris en Willard Bruguier werkten aan het begin van de avond een zeer spannende voorronde af. Harris was scorend duidelijk de betere, maar net zoals in het Noord-Amerikaans kampioenschap was Bruguier vooral sterk op de dubbels. Hij dwong daardoor een derde set af, alleen het ging mis in de tweede leg. Harris gooide zich eerst dood vanaf 95, alleen Bruguier miste ditmaal twee keer op tops. De Kiwi kwam terug en gooide 95 uit. Daarna maakte hij de partij af met dubbel-6.

Uitmuntende eerste set gecounterd

White begon aan zijn eerste partij in Alexandra Palace zeer overtuigend en vuurde in de tweede leg zelfs 180 en 177 op rij erin. De zevende dart eindigde onder de triple-20, maar kwam wel op 2-0. Met een bulls-eye 121-finish deed Harris na zijn eerste 180’er iets terug, alleen hij kreeg van The Diamond gelijk weer een maximale score om zijn oren. Een 15-darter bracht hem dan ook de set met een gemiddelde van 102 per beurt. White slaagde er alleen niet in om dit niveau vast te houden. Harris maakte gelijk met een 64-finish en wist de break te pakken met een 118-finish voor 1-1 in sets.

Cruciale 95-finish

Harris leek door te de drukken en stond op 47 klaar om ook 0-2 voor te komen in de derde set. Met een 95-finish deelde White net op tijd een tik uit en knalde er twee legs op rij een 180’er tegenaan. Met een 11-darter was het 2-1 in sets en Harris maakte in de vierde set gelijk een fout vanaf 60. Hij miste eerst de single-20 en kon tops daarop niet vinden. White deed dat wel met een 65-finish en de partij was beslist.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen: