full screen background image

Wright heeft met ‘ideale setup’ geen kind aan White

Peter Wright heeft fluitend de kwartfinale van het PDC World Darts Championship 2017 bereikt. Snakebite verloor geen set in zijn eerste partijen en ook Ian White kon de Schot lang geen moment bedreigen. Pas bij 3-0 kwam The Diamond in de partij, maar het werd wel soepel 4-1 met 103,05 per beurt. Het meest opvallende was nog wel dat Wright opnieuw met zijn oude en vertrouwde setup speelde en daarmee zal hij vermoedelijk ook morgen aanleggen in de kwartfinale tegen James Wade.

Aanpassing na twee duels

Tegen zowel Jerry Hendriks als Jamie Lewis was Wright al superieur. Dat deed hij met darts waarop een iets langere shaft was gemonteerd. Ondanks goed spel en prima gemiddeldes besloot Wright blijkbaar vannacht om toch weer terug te keren naar de setup waarmee hij het afgelopen jaar verreweg zijn beste resultaten heeft behaald. Dat liet hij tegen White ook gelijk weer zien. Twee 13-darters zorgden al voor 2-0 en dubbel-8 bracht hem de openingsset. De Schot vervolgde gelijk alweer met een 13-darter om te breken, om een 14-darter te noteren voor 2-0. Met een 83-finish slaagde White er eindelijk in om zijn eigen leg te houden, maar dat werd gecounterd door een 180’er voor een 11-darter: 2-0.

Toch nog een set verspelen

White bood ondertussen erg weinig weerwerk. De Engelsman was de laatste jaren goed voor een solide spel van onderin de 90 per beurt en heeft een periode dat weten te verhogen. Dit jaar is het alleen heel erg mager en tegen Wright bleef hij onder de 90 hangen. Het gaf Wright alle tijd om leg na leg bij te schrijven en via dubbel-18 alweer 3-0 in sets aan te tekenen. Pas in de vierde set leek The Diamond warm te draaien, want met een 180’er voor een 13-darter was het 1-1. Ook de derde leg opende White met een maximale score en kwam op voorsprong met een 68-finish. Daar kwam nog een 180’er overheen en een 82-finish om een set te pakken. Daarmee wist White zijn gemiddelde inmiddels toch op te krikken richting de 96 per beurt. Ook in de vijfde set kwam er een vijfde leg, maar daarin liet Wright zich niet meer te verrassen. Tops vloog erin voor zijn vierde kwartfinale op rij.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: